Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Cześć. Błyskawiczny projekt w parę dni wykonany w trakcie odbywania obowiązkowej kwarantanny. Brakowało mi niektórych narzędzi oraz farb ale chciałem mieć pamiątkę z tego dziwnego okresu, więc tak powstał Kettenkrad i PaK. Tamiya, jak to ona, bardzo przyjemna w składaniu. Mam nadzieję, że ten mały sprzęcik nie straszy. Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2020 przez Jeden48 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Czołem! Co prawda to nie moja skala, ale to nie zmienia faktu że jest na czym oko zawiesić i podoba mi się. Tym bardziej że sam nie robię podstawek. Jakiej wielkości są te modeliki. Z ciekawości: zrób zdjęcie z czymś charakterystycznym. To taka prośba! Mariusz Edytowane 22 Listopada 2020 przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Autor Share Napisano 22 Listopada 2020 2 godziny temu, marioba napisał: Jakiej wielkości są te modeliki. Z ciekawości: zrób zdjęcie z czymś charakterystycznym. To taka prośba! Dziękuję za pozytywną ocenę, dorzucam fotkę z farbą w słoiczku 10ml dla porównania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Bardzo fajny szkrab. A ten PaK to z jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 22 Listopada 2020 Autor Share Napisano 22 Listopada 2020 7 minut temu, _OldMan_ napisał: Bardzo fajny szkrab. A ten PaK to z jakiej firmy ? Dzięki, PaK też Tamiya, jest w zestawie z Kfz.69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Co to za jednostka i gdzie jeździ ten pojazd? Poza wehrmachtowską rejestracją i niezbyt czytelnym godłem jednostki (bo chyba tym jest ten czerwony element), brak innych oznaczeń. Na pewno prześledziłeś kwestię oznakowania, dlatego spytam - czy brak krzyży to było częste zjawisko na pojazdach wojskowych? Swoja drogą to maleństwo jest, powinieneś zacząć dbać o wzrok i przejść na 1:35. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 21 godzin temu, zaruk napisał: Co to za jednostka i gdzie jeździ ten pojazd? Poza wehrmachtowską rejestracją i niezbyt czytelnym godłem jednostki (bo chyba tym jest ten czerwony element), brak innych oznaczeń. Na pewno prześledziłeś kwestię oznakowania, dlatego spytam - czy brak krzyży to było częste zjawisko na pojazdach wojskowych? Swoja drogą to maleństwo jest, powinieneś zacząć dbać o wzrok i przejść na 1:35. Ten model zbudowałem bez wnikania w prawdziwość malowania. Ale przeglądając zdjęcia - rzadko jak widzę zdarzały się krzyże na Kettenkradach, tak jak i na Kubelwagenach czy Schwimmwagenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi