Jump to content

modele od podstaw

Recommended Posts

O ile nikt mnie nie zbanuje tu jest link do

budowy od podstaw - Nieuporta 28 na pwm-ie.

Wydaje mi sie ze to dobry przyklad aby pokazac poziom

do ktorego warto przy takiej budowie rownac, o ile w ogole

to jest mozliwe ;) . kapitalna robota Wojtka Fajgi.

Piękny model , chyba fototrawiony . Mnie interesuje coś prostrzego , najchętniej z tego plastyku o którym mówi Pan Bilonzo. Dlatego pytam , czy ktoś tu coś robi z takiego plastyku ? Może Pan wie Panie Grzegorzu ?Przepraszam , może zadaję głupie pytania , i nie chcę dostać opierniczu na poczatku ani bana . Prosze o wyrozumiałość bo jestem nowy .

Najprosciej to sciagnac cos co cie interesuje z net u jako model kartonowy, wydrukowac sobie i powycinac co potem mozesz przelozyc na plastik.

Ja osobiscie zrobilem cos takiego:

viewtopic.php?t=5858

Zrobiony jest z plastiku po konwersji z modelu kartonowego.Plastik kupilem w sklepie z modelami RC, takie duze w formacie chyba A3 i o roznej gubosci,

duuuuuuzo super glue i szpachli.

Pozdrawiam.

Mirosław Nie bój się... Pytaj śmiało - widzisz każdy stara Ci się pomóc. Tu bez powodu (poważnego) nie dostaniesz od nikogo opierniczu... Aha i bez Pan - tak będzie lepiej .

Pozdrawiam

Dziękuję koledzy za zainteresowanie . Myślałem , myślałem i wymyśliłem . Od dawna marzy mi sie model na silniczek . Widziałem w internecie modele statków i okrętów w zestawach takich firm:

Niemieckiej:

https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AA?wgr=222

Angielskiej:

www.modelslipway.com

Czy ktoś z was wie , gdzie w Polsce można kupić takie modele? Jaka może być różnica w cenach tych podanych na stronach , a u nas w Polsce i czy ktoś z kolegów kleił taki model , albo wie kto kleił . Proszę wtedy o jakieś linki do relacji , bo nie mogłem nic znależć . Wydaje sie , ze te modele są z tego plastiku o którym mówili wcześniej koledzy. Czy trudno jest zbudować taki model ?