Mirosław Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Mam pytanko , czy buduje ktos modele od podstaw ? I jakich materiałów używac ? Chciałbym zbudowac coś prostego , ale samodzielnie , nie z zestawu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku są chyba płyty polisterynowe o odpowiedniej grubości i mnóóóóóstwo szpachli . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 O ile nikt mnie nie zbanuje tu jest link do budowy od podstaw - Nieuporta 28 na pwm-ie. Wydaje mi sie ze to dobry przyklad aby pokazac poziom do ktorego warto przy takiej budowie rownac, o ile w ogole to jest mozliwe ;) . kapitalna robota Wojtka Fajgi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Jaja sobie z tym banowaniem robisz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 O ile nikt mnie nie zbanuje tu jest link dobudowy od podstaw Oj tam daleko szukac. Nieuport Wojtka owszem, fajny, bardzo fajny, ale jego budowa wymaga sporo wiedzy i techniki.Mam lepszy przyklad: viewtopic.php?t=5006&start=0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirosław Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 Piękny model , chyba fototrawiony . Mnie interesuje coś prostrzego , najchętniej z tego plastyku o którym mówi Pan Bilonzo. Dlatego pytam , czy ktoś tu coś robi z takiego plastyku ? Może Pan wie Panie Grzegorzu ?Przepraszam , może zadaję głupie pytania , i nie chcę dostać opierniczu na poczatku ani bana . Prosze o wyrozumiałość bo jestem nowy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Najprosciej to sciagnac cos co cie interesuje z net u jako model kartonowy, wydrukowac sobie i powycinac co potem mozesz przelozyc na plastik. Ja osobiscie zrobilem cos takiego: viewtopic.php?t=5858 Zrobiony jest z plastiku po konwersji z modelu kartonowego.Plastik kupilem w sklepie z modelami RC, takie duze w formacie chyba A3 i o roznej gubosci, duuuuuuzo super glue i szpachli. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Wejdź do warsztatu, i przeleć relacje... i nie panuj mi... nie ma za dużo modeli od podstaw ale są techniki, i ludzie którzy chętnie ci odpowiedzą na pytania.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 Mirosław Nie bój się... Pytaj śmiało - widzisz każdy stara Ci się pomóc. Tu bez powodu (poważnego) nie dostaniesz od nikogo opierniczu... Aha i bez Pan - tak będzie lepiej . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirosław Posted May 4, 2008 Author Share Posted May 4, 2008 Dziękuję koledzy za zainteresowanie . Myślałem , myślałem i wymyśliłem . Od dawna marzy mi sie model na silniczek . Widziałem w internecie modele statków i okrętów w zestawach takich firm: Niemieckiej: https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AA?wgr=222 Angielskiej: www.modelslipway.com Czy ktoś z was wie , gdzie w Polsce można kupić takie modele? Jaka może być różnica w cenach tych podanych na stronach , a u nas w Polsce i czy ktoś z kolegów kleił taki model , albo wie kto kleił . Proszę wtedy o jakieś linki do relacji , bo nie mogłem nic znależć . Wydaje sie , ze te modele są z tego plastiku o którym mówili wcześniej koledzy. Czy trudno jest zbudować taki model ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirosław Posted May 4, 2008 Author Share Posted May 4, 2008 Czy ktoś mi pomoże ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Na allegro... albo wpisac w googla "zdalnie sterowane" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts