Mirosław Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mam pytanko , czy buduje ktos modele od podstaw ? I jakich materiałów używac ? Chciałbym zbudowac coś prostego , ale samodzielnie , nie z zestawu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku są chyba płyty polisterynowe o odpowiedniej grubości i mnóóóóóstwo szpachli . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 O ile nikt mnie nie zbanuje tu jest link do budowy od podstaw - Nieuporta 28 na pwm-ie. Wydaje mi sie ze to dobry przyklad aby pokazac poziom do ktorego warto przy takiej budowie rownac, o ile w ogole to jest mozliwe ;) . kapitalna robota Wojtka Fajgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Jaja sobie z tym banowaniem robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 O ile nikt mnie nie zbanuje tu jest link dobudowy od podstaw Oj tam daleko szukac. Nieuport Wojtka owszem, fajny, bardzo fajny, ale jego budowa wymaga sporo wiedzy i techniki.Mam lepszy przyklad: viewtopic.php?t=5006&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Piękny model , chyba fototrawiony . Mnie interesuje coś prostrzego , najchętniej z tego plastyku o którym mówi Pan Bilonzo. Dlatego pytam , czy ktoś tu coś robi z takiego plastyku ? Może Pan wie Panie Grzegorzu ?Przepraszam , może zadaję głupie pytania , i nie chcę dostać opierniczu na poczatku ani bana . Prosze o wyrozumiałość bo jestem nowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Najprosciej to sciagnac cos co cie interesuje z net u jako model kartonowy, wydrukowac sobie i powycinac co potem mozesz przelozyc na plastik. Ja osobiscie zrobilem cos takiego: viewtopic.php?t=5858 Zrobiony jest z plastiku po konwersji z modelu kartonowego.Plastik kupilem w sklepie z modelami RC, takie duze w formacie chyba A3 i o roznej gubosci, duuuuuuzo super glue i szpachli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Wejdź do warsztatu, i przeleć relacje... i nie panuj mi... nie ma za dużo modeli od podstaw ale są techniki, i ludzie którzy chętnie ci odpowiedzą na pytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mirosław Nie bój się... Pytaj śmiało - widzisz każdy stara Ci się pomóc. Tu bez powodu (poważnego) nie dostaniesz od nikogo opierniczu... Aha i bez Pan - tak będzie lepiej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Dziękuję koledzy za zainteresowanie . Myślałem , myślałem i wymyśliłem . Od dawna marzy mi sie model na silniczek . Widziałem w internecie modele statków i okrętów w zestawach takich firm: Niemieckiej: https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AA?wgr=222 Angielskiej: www.modelslipway.com Czy ktoś z was wie , gdzie w Polsce można kupić takie modele? Jaka może być różnica w cenach tych podanych na stronach , a u nas w Polsce i czy ktoś z kolegów kleił taki model , albo wie kto kleił . Proszę wtedy o jakieś linki do relacji , bo nie mogłem nic znależć . Wydaje sie , ze te modele są z tego plastiku o którym mówili wcześniej koledzy. Czy trudno jest zbudować taki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Czy ktoś mi pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Na allegro... albo wpisac w googla "zdalnie sterowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi