MooMiniek Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Zgłaszam się i ja. Wybór miał zostać dokonany pomiędzy Jak-1 a Jak-23 ale przy przeglądaniu oferty sklepów zdecydowałem się na inne dziecko biura projektowego Jakowlewa - Jak'a-6. Pierwotny model to dzieło radzieckiej firmy Alfa z czasów poprzedniego PRL-u. Wspominano o nim w temacie "Jak hartowała się stal...". Kalki MC umożliwiają wykonanie modelu samolotu w barwach: WWS, pułku Normandie-Niemen oraz lotnictwa LWP co jest czystym SF. Model wykonany będzie "z pudła". Jako "rezerwę taktyczną" zgłaszam Mirage IIIE/S czyli wyrób firmy Heller w pudełkach MC. Jeżeli "trafi na stół" to przewiduję wzbogacenie go o dostępne dodatki takie jak: pitot, fotel, koła, podwieszenia. Start warsztatu Jak'a-6 przewiduję w okresie poświątecznym. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Chętnie popatrzę na zmagania z Jakiem-6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 W dniu 2.12.2020 o 17:51, MooMiniek napisał: Zgłaszam się i ja. Wybór miał zostać dokonany pomiędzy Jak-1 a Jak-23 ale przy przeglądaniu oferty sklepów zdecydowałem się na inne dziecko biura projektowego Jakowlewa - Jak'a-6. Pierwotny model to dzieło radzieckiej firmy Alfa z czasów poprzedniego PRL-u. Wspominano o nim w temacie "Jak hartowała się stal...". Kalki MC umożliwiają wykonanie modelu samolotu w barwach: WWS, pułku Normandie-Niemen oraz lotnictwa LWP co jest czystym SF. Model wykonany będzie "z pudła". Jako "rezerwę taktyczną" zgłaszam Mirage IIIE/S czyli wyrób firmy Heller w pudełkach MC. Jeżeli "trafi na stół" to przewiduję wzbogacenie go o dostępne dodatki takie jak: pitot, fotel, koła, podwieszenia. Start warsztatu Jak'a-6 przewiduję w okresie poświątecznym. Czy mógłbyś sprawdzić w swoim modelu Mirage IIIE/S czy również występują w nim na powierzchni jamy skurczowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MooMiniek Posted December 25, 2020 Author Share Posted December 25, 2020 Poszło na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts