MooMiniek Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 Zgłaszam się i ja. Wybór miał zostać dokonany pomiędzy Jak-1 a Jak-23 ale przy przeglądaniu oferty sklepów zdecydowałem się na inne dziecko biura projektowego Jakowlewa - Jak'a-6. Pierwotny model to dzieło radzieckiej firmy Alfa z czasów poprzedniego PRL-u. Wspominano o nim w temacie "Jak hartowała się stal...". Kalki MC umożliwiają wykonanie modelu samolotu w barwach: WWS, pułku Normandie-Niemen oraz lotnictwa LWP co jest czystym SF. Model wykonany będzie "z pudła". Jako "rezerwę taktyczną" zgłaszam Mirage IIIE/S czyli wyrób firmy Heller w pudełkach MC. Jeżeli "trafi na stół" to przewiduję wzbogacenie go o dostępne dodatki takie jak: pitot, fotel, koła, podwieszenia. Start warsztatu Jak'a-6 przewiduję w okresie poświątecznym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 Chętnie popatrzę na zmagania z Jakiem-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 W dniu 2.12.2020 o 17:51, MooMiniek napisał: Zgłaszam się i ja. Wybór miał zostać dokonany pomiędzy Jak-1 a Jak-23 ale przy przeglądaniu oferty sklepów zdecydowałem się na inne dziecko biura projektowego Jakowlewa - Jak'a-6. Pierwotny model to dzieło radzieckiej firmy Alfa z czasów poprzedniego PRL-u. Wspominano o nim w temacie "Jak hartowała się stal...". Kalki MC umożliwiają wykonanie modelu samolotu w barwach: WWS, pułku Normandie-Niemen oraz lotnictwa LWP co jest czystym SF. Model wykonany będzie "z pudła". Jako "rezerwę taktyczną" zgłaszam Mirage IIIE/S czyli wyrób firmy Heller w pudełkach MC. Jeżeli "trafi na stół" to przewiduję wzbogacenie go o dostępne dodatki takie jak: pitot, fotel, koła, podwieszenia. Start warsztatu Jak'a-6 przewiduję w okresie poświątecznym. Czy mógłbyś sprawdzić w swoim modelu Mirage IIIE/S czy również występują w nim na powierzchni jamy skurczowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 Poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi