jmx62 Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Znalazłem takiego dziwaka. Wie ktoś coś szerzej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Minął miesiąc i chyba temat utonął w otchłani zapomnienia. W razie gdyby znowu nikt nic to temat będzie do zamknięcia. A szkoda bo wydaje się być ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Kolorystycznie ten Mustang jest ciekawy. Wg opisu nosi pasy pomarańczowe i czarne. Ciekawe ja reszta płatowca, góra wygląda chyba na Oliv Drab. No i ten podwyższony statecznik pionowy coś jak w wersji H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Tu masz inną konfigurację tej samej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) To tak jakby miał jakieś nakładki zmieniające profil płata. I nie widać tej jakiejś aparatury pomiarowej i okienka na aparat foto? Nr fabryczny się zgadza, to ten sam egzemplarz. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Ten sam Mustang w tunelu w Langley. Wrzesień 1943. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Nie wiem za bardzo jakby pomarańczowy kontrastował na czarno białym zdjęciu ale zobacz drugie zdjęcie które wrzucił @mirage3 końcówki śmigła maja zbliżony kolor/barwę do nosa. No chyba że na pomarańczowo już wtedy były malowane prototypy. W dniu 21.01.2021 o 17:51, jmx62 napisał: Kolorystycznie ten Mustang jest ciekawy. Wg opisu nosi pasy pomarańczowe i czarne. Ciekawe ja reszta płatowca, góra wygląda chyba na Oliv Drab. No i ten podwyższony statecznik pionowy coś jak w wersji H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021  A tu zdaje się rozwiązanie zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2021 Nie rozumiem. Mirage a wie wszystko o Mustangach Dzięki, to chyba faktycznie wyjaśnia wszystko lub prawie wszystko. Data wskazuje, że chyba badano profile laminarne skrzydeł do projektowanych już odrzutowców czyli samolotów o większej prędkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi