MichalZ Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Siemka, świeżo skończona figurka z Star Wars Legion (bitewniaka) , skala chyba 1:48 , głównie wykonuje modele pojazdów stąd figurki.... nie są moją mocną stroną, wszelkie uwagi oraz sugestie mile widziane Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2021 przez MichalZ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Robal elegancko zmalwany. Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Świetnie pomalowana gadzina. Zdradzisz sekret jak osiągnąłeś ten efekt? Zwłaszcza to jasnopodpalane podwozie mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) 16 minut temu, Marcin M. napisał: Świetnie pomalowana gadzina. Zdradzisz sekret jak osiągnąłeś ten efekt? Zwłaszcza to jasnopodpalane podwozie mi się podoba. Bardzo dziękuję,całość została pomalowana kolorem US dark green zmieszaną z ciemnym brązem vallejo, następnie od góry na przemian szedł suchy pędzel i cienkie warstwy jako "highlights) dark green + beige, na koniec wykonałem coś al'a washa filtr z pierwszej mieszaniny i Flow improver (nazwę mogłem przekręcić) vallejo , i znowu poprawiłem najbardziej wystające miejsca jasnym kolorem. Jako finisz", tylko od dołu, położyłem z aerografu Sand dust z firmy AK (z serii dust&dirt). Edytowane 1 Stycznia 2021 przez MichalZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 MichalZ dzięki. Wprawdzie nie używam aero, ale przyda się recepta, bo efekt bardzo dobry, zmarszczki na pyszczku tez dobrze oddane. Czy tylko ja mam skojarzenie z focke wulfem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Czułem ,że używany był aero .Efekt bardzo mi się podoba.Do MarcinaM. Korzystaj też z aerka bardzo ułatwia prace w nakładaniu podkładów czy lakierów .które używa się na skończoną pracę.A nawet można pokusić się o jakieś cieniowanie tu i ówdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 57 minut temu, push-up78 napisał: Czułem ,że używany był aero .Efekt bardzo mi się podoba.Do MarcinaM. Korzystaj też z aerka bardzo ułatwia prace w nakładaniu podkładów czy lakierów .które używa się na skończoną pracę.A nawet można pokusić się o jakieś cieniowanie tu i ówdzie. Zgadza się, aero było używane, do przykurzenia podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi