Mayek Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) To może dodam te zdjęcia żeby nie było że zmyślam (odcienie mogą być ciemniejsze niż w rzeczywistości - nie mam skilla z fotografiami). Na tym samym kawałku HIPSu natrysnąłem MrHobby i AK RC, drugie zdjęcie to próbki podczas mieszania z MLT - strasznie dziwnie się AK zachowuje z tym rozcieńczalnikiem (ale działa, nie rozprowadza się źle). Farby w słoiczkach "wymerdane" przerobionym ze spieniacza mieszadełkiem Wiem oczywiście że na ekranie kolory mogą wyglądać inaczej ale tu mamy dwa identycznie oznaczone wybarwienia FS i wszelkie zdjęcia z tym kolorem (a widziałem ich dużo) są bliższe MrHobby. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Mayek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 23 minuty temu, Mayek napisał: To może dodam te zdjęcia żeby nie było że zmyślam (odcienie mogą być ciemniejsze niż w rzeczywistości - nie mam skilla z fotografiami). Na tym samym kawałku HIPSu natrysnąłem MrHobby i AK RC, drugie zdjęcie to próbki podczas mieszania z MLT - strasznie dziwnie się AK zachowuje z tym rozcieńczalnikiem (ale działa, nie rozprowadza się źle). Farby w słoiczkach "wymerdane" przerobionym ze spieniacza mieszadełkiem Wiem oczywiście że na ekranie kolory mogą wyglądać inaczej ale tu mamy dwa identycznie oznaczone wybarwienia FS i wszelkie zdjęcia z tym kolorem (a widziałem ich dużo) są bliższe MrHobby. Jak kiepsko idzie rozcieńczanie MLT to pozostaje tylko oryginalny: Temat był już przerabiany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayek Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 Tak, czytałem to już wcześniej, na szczęście podczas nakładania aerografem nie jest źle. Poza tym nawet w słoiczku po wymieszaniu pigment rozwarstwia się dość mocno, jeszcze przed rozcieńczaniem - te farby są podejrzane i pewnie jakość zależna od serii (tak jak ktoś już na forum wspominał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) AK RC to w ogóle jakąś rewolucję chce wprowadzić w kolorystyce farb modelarskich. Jakimś wielkim fanem maszyn Luftwaffe nie jestem, ale ostatnio mam ochotę popełnić jakiegoś messera czy inna fokę i się rozglądam za kolorkami RLM i początkowo zestawy AK wydawały mi się bardzo praktyczne, ale jak zacząłem się troszkę zagłębiać w temat to widzę, że AK chce całkowicie zmienić dotychczasowe ustalenia w tym temacie i jak widzę nie tylko w temacie kolorów RLM. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi