piojab95 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Witam szanowne grono :) Ostatnio zabrałem się za poszerzenie swojego warsztatu modelarskiego. Chcę wykonać stojaki na farbki modelarskie... niestety nie mam w tym momencie dostępu do swojego warsztatu :( Dlatego mam do was pytanie. Potrzebuję wymiary farbek (najbardziej chodzi o średnicę i wysokość) typu: -REVELL -TAMIYA -HATAKA -VALLEJO -PACTRA -ITALERII -GUNZE Tak wiem, sporo tego... :/ ale zamierzam poszerzyć swój warsztat i wypróbować parę innych producentów :). Za wszelką pomoc będę dozgonnie wdzięczny!!!! Mam nadzieje że szybko się z tym uporam dzięki waszej pomocy i będę mógł się pochwalić swoimi rezultatami co z tego wyszło. Serdecznie pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 To co mogłem zmierzyć. Średnica x wysokość: Revell emalia: 30x30 Tamiya akryl 10ml: 35x44 akryl 23ml: 40x50 Hataka Orange: 24x79 Vallejo: 25x78 Gunze: 35x41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 milczacy bardzo dziękuje za pomoc :) Dzięki Twojej pomocy powoli idziemy z tematem... :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Nie ma sprawy. Ależ porządnie to wygląda Zdrowo zazdroszczę i powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 A potem się okazuje, że kupiło się jakiś nowy wash, pędzel, czy cokolwiek innego i cholerstwo za diabła nie chce się zmieścić w naszych wymierzonych przegródkach:) a tak poważnie to również powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Share Napisano 3 Lutego 2021 hahaha.... dokładnie Klapouch znam ten problem, dlatego właśnie zabrałem się za własne przegródki pod swoje potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Ja kiedyś też zrobiłem własne, za zgodą przemiłego Pana z HobbyZone, na ich wzór tylko większe po 20x20x40. Po kilku miesiącach dorabiałem nowe. Po kilku kolejnych miesiącach następne. I tak to trwa od kilku lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 tutaj niestety ograniczają mnie wymiary maszyny wymiar podstawowy jednego box-u to 150x150x250.... może w przyszlości uda się cos większego zrobić na razie po pierwszych próbach jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 To jest wszystko z HDF 3mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 3 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: To jest wszystko z HDF 3mm? zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 53 minuty temu, piojab95 napisał: zgadza się Ok. Dzieki. a 6mm MDFa da rade tak przeciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 19 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: Ok. Dzieki. a 6mm MDFa da rade tak przeciąć? myślę ze tak, osobiście jeszcze nie próbowałem ze względu na brak dostępności pod ręką takiej grubości materiału oraz brak zapotrzebowania na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 17 godzin temu, piojab95 napisał: myślę ze tak, osobiście jeszcze nie próbowałem ze względu na brak dostępności pod ręką takiej grubości materiału oraz brak zapotrzebowania na niego Bardzo dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi