Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 jak w tytule... Zestaw to Attack (żywica), figurki Preiser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Hmm. No prezentuję sie orginalnie poniewarz ma swój charakterek. Za "kamo" na figurkach należy się aplauz, choć w niektórych momentach (dioramy. podstawki?) brakuje mi takiego życia.(Mogła by być ciut mniejsza) A, i koła w Pak'u trochę za bardzo zlewają się z resztą, myślę że powinien tu wystąpić ciut ostrzejszy kontrasat. Ale to już chyba szukanie dziury w cały. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Andrzeju, wszytko w "placku"-działo,obsługa, skrzynie super-cegły/mur.te niestety w/g mnie troszkę za krawędziaste(przecierka) Szczerze podziwiam jakość(poniekąd zazdroszczę) pzdr RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 A mi się podoba. I wcale nie jest za duża (może trochę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 czy to jest za duże? hmm... wszystko umieszczone jest na starej płycie CD. to starsza produkcja, teraz sporo rzeczy zrobiłbym inaczej. dopiero uczyłem się suchego pędzla i trochę mnie poniosło, ale uznałem, że na murku może być. dzięki za wszelkie sugestie i uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Wg. mnie na murku suchy pędzel jak najbardziej może być Zgadzam się jednak z Ar2r'em co do "życia"- w drugim wyłomie w murze kogoś jakby brakuje (może ze 2 grenadierów?) ;) Ogólnie robi bardzo pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Bardzo ładna dioramka. Wykonanie bardzo fajne, co do tych dodatkowych dwóch grenadierów w wyłomie - to dobry pomysł. Zaś jesli chodzi o suchy pędzel na cegłach to mi się podoba. Samo działo to bardzo fajna konstrukcja, osobiście okopcenie hamulca troszkę mi sie nie podoba (ale to taki szczegół). Wielkie brawa oczywiście za skale, bo na pierwszy rzut oka myślałem, że to 1/35 - jakość malowania figurek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 jasne Panowie, macie rację, że też na to nie wpadłem... obiecuje, że w najbliższej "wolnej chwili" pojawi się tam jakiś grenadier biegnący susami z wiadomością lub ckm-em... a co do tych okopceń - są za duże? bo nigdy w wojsku nie byłem, może ktoś się wypowie... a z innej beczki - jak tam maturka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Andrzeju, tak mi sie spodobał ten zestaw, z tym trzePAKiem, żem go zamówił..ino trzePAK troszkę inny o taki: x Attack RE 72345-miałeś może z nim do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Całkiem przyjemny modelik, ale uważaj żywica Attacka jest dość krucha (przynajmniej takie mam wrażenie w porównaniu do innych modeli żywicznych z którymi mam do czynienia) no i czasami szpachala się przydaje. A jeśli jeszcze będziesz chciał jakiegoś PAKa popełnić z żywicy to polecam te z Schatton Modellbau, mają bardziej dokładne odlewy + blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Rafał, miło mi, że Cię zainspirowałem, to są fajne zestawy, mam jeszcze na półce PAK43/41 i czeka na swój dzień. zrobiłem jeszcze PAK 36 (jako rozwałkę), innych rzeczy z tego asortymentu nie sklejałem, ale ogólnie są ok, jesli nie liczyć wyjątkowo nieczytelnych instrukcji obsługi. natomiast nie powinno się ich zamawiać pocztą! dotrze do Ciebie żywiczna sieczka :-((( chyba, że masz szczęście. ja nie miałem i następną pracę muszę zacząć od chirurgii rekonstrukcyjnej :-(( to są zestawy, które lepiej kupować w sklepie. Złośliwcze, opowiedz mi więcej o Schatton Modelbau, albo podaj jakąś linkę proszę! moje doświadczenia z wysyłką potwierdzają twoją opinie o kruchości tworzywa... Aires i Mig chyba faktycznie mają tochę lepsza, chociaż mało mam jeszze porównań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Dzięki za sugestie. Co do Schatton Modelbau, szukałem troszkę o tym i....dostępność tylko poza granicami, a jakość niesamowita http://www.modellbau-schatton.privat.t-online.de/ niewiele tam pokazują, jednak to co widać zapiera dech w piersiach... Co do wysyłki, wziąłem w jadarze, jednak me wrodzone lenistwo..kazało mi to "odebrać" pocztą(do centrum mam 15minut drogi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Już dobrych kilka razy oglądałem tę galerię i nigdy nie mogę ubrać swoich myśli w dobre słowa, aby właściwie wyrazić zachwyt nad jakością malowania figurek w tej filigranowej skali. Dlatego powiem wprost - FIGURASY REWELACJA! Reszta swoją drogą też pierwsza klasa - bardzo fajnie pomalowany PAK, ale figurki wręcz krzyczą - MY WYGLĄDAMY LEPIEJ NIŻ WIĘKSZOŚĆ MALOWANYCH ZE SKALI 1:35! Piękność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 dziękuję bardzo za słowa uznania. Rafał, obejrzę to sobie, dziękuję za linkę. bardzo dobrze, że odebrałeś zestaw osobiście. żywica może przynieść wiele niespodzianek, zwłaszcza po podróży pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Oj, nie zrozumielismy się..właśnie nie osobiście, ale chyba jednak sie pofatyguję po niego...z reszta sekuracyjnie wziąłem sobie jeszcze innego ;0 Mam nadzieję, że nie obrazisz się, jednak rok..albo i więcej temu(próby z aerografem) zrobiłem takie(Italeri)-miały iść jako "sycylijskie" jednak projekt upadł, a działek sie pozbyłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 faktycznie, nie zrozumiałem Cię dobrze... a dlaczegóż to miałbym się obrażać? bardzo ładna robota, tylko koła coś podejrzanie czyste jak na warunki zimowe. lecę do pracy, cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Andrzej_LK nie bardzo wiem, co Ci napisać. Modele z Schatton Modellbau kupuje mi zawsze moja przyszła-niedoszła jak wraca z wyjazdów służbowych. Jak na razie mam Pzkpfw II Ausf. J (niestety w 1/76 ), dwa Hummele i cztery Pak 38. Modele są dość dobrze odlane, bez bąbli powietrznych, niedolewek i nadlewek. Większość z nich posiada blaszki (poza Pzkpfw II Ausf. J a szkoda, bo te błotniki a i inne duperele, aż się o to proszą). Dużym zaskoczeniem był dla mnie Hummel z blaszkami i lufą Edzia. W Paku z blaszek jest osłona armaty i metalowa lufa także Edzia. Jedyne, za co można się przyczepić do tych modeli to instrukcja, tu panowie pojechali ostro po bandzie, za co powinno im się zrobić drugi Stalingrad są mało czytelne i często i gęsto bez literatury oraz zdjęć się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 dziekuje, muszę pobuszować w necie, jakby co to zatrudnię przyjaciół z Niemiec. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi