tlb Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Mam pytanie, czy jest jakiś lakier błyszczący nadający się do malowania pędzlem, na który można potem kłaść wash? Obojetne jaki lakier, akryl, nie akryl. Chodzi o nakładanie lakieru na małe elementy, żeby nie używać aero, bo więcej czyszczenia i straty czasu niż samego robienia modelu. Aha, spray też odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Pędzlem nakładałem bez problemu bezbarwne z Pactry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Proponuję nałożyć niewielką ilość Sioluxu. Wash ładnie się po tym rozchodzi. Sido to rozcieńczony lakier akrylowy do nabłyszczania paneli. Stosuję tę metodę z bardzo dobrym efektem już od kilku lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Edytowane 9 Lutego 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 56 minut temu, tlb napisał: Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Szybko podsycha.Swego czasu lakierowałem nim szmatką drewniane klocki bejcowane.Bez pędzelka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) 58 minut temu, tlb napisał: Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Warstwa lakieru lub sidoluxu nałożona pędzlem jest znacznie grubsza i nierównomiernie nałożona, niż aerografem. Fakt schnie nieznacznie dłużnej, ale bez przesady. Edytowane 9 Lutego 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Dzięki za odpowiedzi. Będę próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 ostatnio kupiłem takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi