tlb Napisano 9 Lutego 2021 Napisano 9 Lutego 2021 Mam pytanie, czy jest jakiś lakier błyszczący nadający się do malowania pędzlem, na który można potem kłaść wash? Obojetne jaki lakier, akryl, nie akryl. Chodzi o nakładanie lakieru na małe elementy, żeby nie używać aero, bo więcej czyszczenia i straty czasu niż samego robienia modelu. Aha, spray też odpada. Cytuj
myszaty Napisano 9 Lutego 2021 Napisano 9 Lutego 2021 Pędzlem nakładałem bez problemu bezbarwne z Pactry. 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 9 Lutego 2021 Napisano 9 Lutego 2021 Proponuję nałożyć niewielką ilość Sioluxu. Wash ładnie się po tym rozchodzi. Sido to rozcieńczony lakier akrylowy do nabłyszczania paneli. Stosuję tę metodę z bardzo dobrym efektem już od kilku lat. 1 Cytuj
tlb Napisano 9 Lutego 2021 Autor Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Edytowane 9 Lutego 2021 przez tlb Cytuj
push-up78 Napisano 9 Lutego 2021 Napisano 9 Lutego 2021 56 minut temu, tlb napisał: Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Szybko podsycha.Swego czasu lakierowałem nim szmatką drewniane klocki bejcowane.Bez pędzelka. 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 9 Lutego 2021 Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) 58 minut temu, tlb napisał: Dzięki, spróbuję obu sposobów. A sidolux chyba dlugo schnie.. czy się mylę. Warstwa lakieru lub sidoluxu nałożona pędzlem jest znacznie grubsza i nierównomiernie nałożona, niż aerografem. Fakt schnie nieznacznie dłużnej, ale bez przesady. Edytowane 9 Lutego 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi