Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdjęcia są troszke nie ten tego, niska jakość...

Napisano
Dumo ten pojazd jest w skali 1/72 a nie 1/35.

Ja to wiem ale niektórzy jak robią fotki 1:72 to jak 1:35 wygląda...

Napisano

Góra i podwozie w praktyce zakończone – zostało do zrobienia tylko trochę plam po paliwie i będzie finał.

Dodałem oprócz mini jeszcze jasnych obwódek obić. Podwozie dorobiło się rozbryzgów mokrego błota. Zabieram się za koła i gąsienice.

Pozdrawiam

PS - Subgrafik - podstawka robi się, ale na forum zdjeć z produkcji jej nie bedzie.

IMG_0009-11.jpg

IMG_0011-4.jpg

IMG_0002-19.jpg

IMG_0006-5.jpg

IMG_0007-8.jpg

IMG_0008-9.jpg

IMG_0010-2.jpg

IMG_0009-10.jpg

Napisano

Seb, nie wściekaj sie tylko.....zdjęcia mało mówią, tej mini w ogóle nie widać na zdjęciach.

Sam zrobiłem kilka sztuk modeli w 1:72 i wiem ile pracy w to poszło, jednak ktoś, kto w ogóle tej skali nie tykał nie wie, co się na tym modelu dzieje(patrząc na fotki).

W 72 trzymanie modelu w rekach i pstrykanie mu fot, to nie jest dobry pomysł,trzymanie w nich aparatu także.

Przypatrz sie na tą fotkę, gdzie model masz w palcach...paznokieć i spółka super,a model rozmazany.

Mnie tak wychodziły, jak na siłę przybliżałem obiektyw, teraz robie fotki z większej odległości, dalej marne, jednak conieco widać.

Nic nie "koloruję paintami" itp, tylko kadruję i wstawiam-ew zmniejszam

Jeśli stawiam model obok monitora to kolory mam takie same

Sam model, wygląda rzeczowo i zgrabnie(pomimo małej ostrości zdjęć)

Czy będziesz kładł na niego śnieg ?

Napisano

nie wściekam się - tylko ten aparat mnie wykńcza

Mam problem z zdjęciami robię co mogę ;o) aby było lepiej.

Układ jezdny już zmontowany - z uwagi na skalę i ewentualne możliwości podniszczenia pigmentów podczas zakładnia gąsienic (mimo że zabezpieczone są fixerem ) pozostałe prace wykonane zostaną już z trakami.

IMG_0008-11.jpg

IMG_0001-23.jpg

IMG_0004-13.jpg

IMG_0005-10.jpg

IMG_0006-6.jpg

Napisano
pozostałe prace wykonane zostaną już z trakami.

Niby małe, prawda?

A tak wymagające..chociaż efekty szybciej widoczne anżeli w trzy pięć.

Fotki już lepsze;)

Napisano

Zbliżam się do powoli do końca - założone gąsiennice - teraz jeszcze trochę poprawek srebrnym kolorem - trochę pigmentów i układ jezdny zakończony. Fajna jest ta skala

th_IMG_0001-27.jpg

th_IMG_0003-25.jpg

th_IMG_0009-13.jpg

th_IMG_0011-5.jpg

th_IMG_0012-1.jpg

th_IMG_0015-3.jpg

th_IMG_0016-4.jpg

Napisano

Fotki o niebo lepsze, możesz podać wymiary tej miniatury... ??

Napisano
th_IMG_0015-3.jpg

Sebastianie, Czy gąsienica po lewej stronie, nie odstaje na zewnątrz??? Moim zdaniem jest krzywa, choć być może to wina ujęcia

Napisano

Czysto między tarczami kół napędowych(rozumiem, jak napisałeś, będziesz to jeszcze syfił) + popatrz na lufę i jarzmo, porównaj z resztą stuga.

Czekam na resztę prac.

pozdrawiam

RJ

Napisano (edytowane)

Jakub, nie wiem na żywo tego nie widzę,

Dla porównania - proporcje. Zdjecie a Stug.

IMG_0011-6.jpg

Rafał - tam bedę brudził - lufy jeszcze nie ruszam bo służy do pomocy w podtrzymywaniu modelu podczas prac.

T bedzie na koniec

Dziękuję CI i Czakowi że zaraziliście mnie 72

Edytowane przez Gość
Napisano

Ty się weź do roboty i kończ tygryska i diorame w 35 a nie....

Napisano
Ty się weź do roboty i kończ tygryska i diorame w 35 a nie....

Cicho! Niech robi, a nie, te dyrdymały w 35 wielkie jak szafa ychh...

Napisano

Zwracam honor, widocznie to wina ujęcia.

Napisano

Zwracam honor, widocznie to wina ujęcia.

Jakub - ja sam nie wiem to jest strasznie male - obrazowo -niecałe 4 kapsle od piwa

Napisano

bardzo ładny modelik, skala też fajna, nieprawdaż? wirus 72 zaraża szybko :-) a jekiegoś czołgistę zatrudnisz?

• 5 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Ja się zaraziłem na razie z 35 na 48. I stwierdzam, że w 48 mozna osiągnać równie niezłe efekty jak w 35 i jakoś ta wielkość mi teraz bardziej odpowiada. Modele zgrabne do ręki pasują, mniej miejsca. Zdecydowanie krócej się skleja - model w kilka dni posklejany. Natomiast na malowanie poświecam podobną ilośc czasu jak w 35.