Gościu Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Świetnie ! Jakby te fotki nieco wyostrzyć,lepiej byłoby widać wkład pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Zdjęcia są troszke nie ten tego, niska jakość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 zwiększyłem ostrość, teraz powinny być ok. Dumo ten pojazd jest w skali 1/72 a nie 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dumo ten pojazd jest w skali 1/72 a nie 1/35. Ja to wiem ale niektórzy jak robią fotki 1:72 to jak 1:35 wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 prawde powiedziawszy to nie w iem co chcesz o tych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Powiem krótko olewam na trochę 1/35 hmm.... a co z podstawka pod tygrysa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Góra i podwozie w praktyce zakończone – zostało do zrobienia tylko trochę plam po paliwie i będzie finał. Dodałem oprócz mini jeszcze jasnych obwódek obić. Podwozie dorobiło się rozbryzgów mokrego błota. Zabieram się za koła i gąsienice. Pozdrawiam PS - Subgrafik - podstawka robi się, ale na forum zdjeć z produkcji jej nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Seb, nie wściekaj sie tylko.....zdjęcia mało mówią, tej mini w ogóle nie widać na zdjęciach. Sam zrobiłem kilka sztuk modeli w 1:72 i wiem ile pracy w to poszło, jednak ktoś, kto w ogóle tej skali nie tykał nie wie, co się na tym modelu dzieje(patrząc na fotki). W 72 trzymanie modelu w rekach i pstrykanie mu fot, to nie jest dobry pomysł,trzymanie w nich aparatu także. Przypatrz sie na tą fotkę, gdzie model masz w palcach...paznokieć i spółka super,a model rozmazany. Mnie tak wychodziły, jak na siłę przybliżałem obiektyw, teraz robie fotki z większej odległości, dalej marne, jednak conieco widać. Nic nie "koloruję paintami" itp, tylko kadruję i wstawiam-ew zmniejszam Jeśli stawiam model obok monitora to kolory mam takie same Sam model, wygląda rzeczowo i zgrabnie(pomimo małej ostrości zdjęć) Czy będziesz kładł na niego śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 nie wściekam się - tylko ten aparat mnie wykńcza Mam problem z zdjęciami robię co mogę ;o) aby było lepiej. Układ jezdny już zmontowany - z uwagi na skalę i ewentualne możliwości podniszczenia pigmentów podczas zakładnia gąsienic (mimo że zabezpieczone są fixerem ) pozostałe prace wykonane zostaną już z trakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 pozostałe prace wykonane zostaną już z trakami. Niby małe, prawda? A tak wymagające..chociaż efekty szybciej widoczne anżeli w trzy pięć. Fotki już lepsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Zbliżam się do powoli do końca - założone gąsiennice - teraz jeszcze trochę poprawek srebrnym kolorem - trochę pigmentów i układ jezdny zakończony. Fajna jest ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Fotki o niebo lepsze, możesz podać wymiary tej miniatury... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 wiem gdzie popelniałem błąd robiąc zdjęcia pojazd ma jakieś 7 cm długości 4cm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Sebastianie, Czy gąsienica po lewej stronie, nie odstaje na zewnątrz??? Moim zdaniem jest krzywa, choć być może to wina ujęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Czysto między tarczami kół napędowych(rozumiem, jak napisałeś, będziesz to jeszcze syfił) + popatrz na lufę i jarzmo, porównaj z resztą stuga. Czekam na resztę prac. pozdrawiam RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 (edytowane) Jakub, nie wiem na żywo tego nie widzę, Dla porównania - proporcje. Zdjecie a Stug. Rafał - tam bedę brudził - lufy jeszcze nie ruszam bo służy do pomocy w podtrzymywaniu modelu podczas prac. T bedzie na koniec Dziękuję CI i Czakowi że zaraziliście mnie 72 Edytowane 24 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Ty się weź do roboty i kończ tygryska i diorame w 35 a nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Ty się weź do roboty i kończ tygryska i diorame w 35 a nie.... Cicho! Niech robi, a nie, te dyrdymały w 35 wielkie jak szafa ychh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Jakub, nie wiem na żywo tego nie widzę, Zwracam honor, widocznie to wina ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Jakub, nie wiem na żywo tego nie widzę, Zwracam honor, widocznie to wina ujęcia. Jakub - ja sam nie wiem to jest strasznie male - obrazowo -niecałe 4 kapsle od piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 bardzo ładny modelik, skala też fajna, nieprawdaż? wirus 72 zaraża szybko :-) a jekiegoś czołgistę zatrudnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 zapraszam do galerii viewtopic.php?t=10558&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 zapraszam do galerii viewtopic.php?t=10558&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ja się zaraziłem na razie z 35 na 48. I stwierdzam, że w 48 mozna osiągnać równie niezłe efekty jak w 35 i jakoś ta wielkość mi teraz bardziej odpowiada. Modele zgrabne do ręki pasują, mniej miejsca. Zdecydowanie krócej się skleja - model w kilka dni posklejany. Natomiast na malowanie poświecam podobną ilośc czasu jak w 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi