Skocz do zawartości

STUG III G

rollingstones

Rekomendowane odpowiedzi

Dumo ten pojazd jest w skali 1/72 a nie 1/35.

Ja to wiem ale niektórzy jak robią fotki 1:72 to jak 1:35 wygląda...

Góra i podwozie w praktyce zakończone – zostało do zrobienia tylko trochę plam po paliwie i będzie finał.

Dodałem oprócz mini jeszcze jasnych obwódek obić. Podwozie dorobiło się rozbryzgów mokrego błota. Zabieram się za koła i gąsienice.

Pozdrawiam

PS - Subgrafik - podstawka robi się, ale na forum zdjeć z produkcji jej nie bedzie.

IMG_0009-11.jpg

IMG_0011-4.jpg

IMG_0002-19.jpg

IMG_0006-5.jpg

IMG_0007-8.jpg

IMG_0008-9.jpg

IMG_0010-2.jpg

IMG_0009-10.jpg

Seb, nie wściekaj sie tylko.....zdjęcia mało mówią, tej mini w ogóle nie widać na zdjęciach.

Sam zrobiłem kilka sztuk modeli w 1:72 i wiem ile pracy w to poszło, jednak ktoś, kto w ogóle tej skali nie tykał nie wie, co się na tym modelu dzieje(patrząc na fotki).

W 72 trzymanie modelu w rekach i pstrykanie mu fot, to nie jest dobry pomysł,trzymanie w nich aparatu także.

Przypatrz sie na tą fotkę, gdzie model masz w palcach...paznokieć i spółka super,a model rozmazany.

Mnie tak wychodziły, jak na siłę przybliżałem obiektyw, teraz robie fotki z większej odległości, dalej marne, jednak conieco widać.

Nic nie "koloruję paintami" itp, tylko kadruję i wstawiam-ew zmniejszam

Jeśli stawiam model obok monitora to kolory mam takie same

Sam model, wygląda rzeczowo i zgrabnie(pomimo małej ostrości zdjęć)

Czy będziesz kładł na niego śnieg ?

nie wściekam się - tylko ten aparat mnie wykńcza

Mam problem z zdjęciami robię co mogę ;o) aby było lepiej.

Układ jezdny już zmontowany - z uwagi na skalę i ewentualne możliwości podniszczenia pigmentów podczas zakładnia gąsienic (mimo że zabezpieczone są fixerem ) pozostałe prace wykonane zostaną już z trakami.

IMG_0008-11.jpg

IMG_0001-23.jpg

IMG_0004-13.jpg

IMG_0005-10.jpg

IMG_0006-6.jpg

Czysto między tarczami kół napędowych(rozumiem, jak napisałeś, będziesz to jeszcze syfił) + popatrz na lufę i jarzmo, porównaj z resztą stuga.

Czekam na resztę prac.

pozdrawiam

RJ

Napisano (edytowane)

Jakub, nie wiem na żywo tego nie widzę,

Dla porównania - proporcje. Zdjecie a Stug.

IMG_0011-6.jpg

Rafał - tam bedę brudził - lufy jeszcze nie ruszam bo służy do pomocy w podtrzymywaniu modelu podczas prac.

T bedzie na koniec

Dziękuję CI i Czakowi że zaraziliście mnie 72

Edytowane przez Gość

• 5 months later...
  • 2 months later...

Ja się zaraziłem na razie z 35 na 48. I stwierdzam, że w 48 mozna osiągnać równie niezłe efekty jak w 35 i jakoś ta wielkość mi teraz bardziej odpowiada. Modele zgrabne do ręki pasują, mniej miejsca. Zdecydowanie krócej się skleja - model w kilka dni posklejany. Natomiast na malowanie poświecam podobną ilośc czasu jak w 35.