Majek Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Dzisiaj jeszcze poprzegladam zdjecia. Staralem sie w miare dokladnie obcykac cala mechanizacje plata w miare mozliwosci (brak drabiny ). Dobrze ze klapy sloty byly otwarte, to conieco tam widac. Teraz sobie glowy uciac nie dam, ale nie wiem, czy i przerywacze nie byly otwarte na potrzeby ekspozycji. EDIT: O, Pawel mnie uprzedzil. Rozumiem, ze wygrzebales wszystko, co bylo warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Syf na płacie to leci z różnych miejsc. fotki chyba z primeportal czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 No Panowie...jak dla mnie bomba...napisalem dzisiaj do Leuchars gdzie stacjonuja Tornado F3...zobaczymy jaki bedzie rezultat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Nie pomyliliście czasem klap z przerywaczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Przy wypuszczonych klapach widac przez azur dolna powierzchnie przerywaczy. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 Dokładnie Marku rozmawiamy o przerywaczach..a tam jak Majek wspomniał...przeswicik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 dolna powierzchnie przerywaczy "Niewydajemniesie", popatrz MajQ na pierwsze zamieszczone zdjęcie przez Turiusza. To co widać na dalszych fotkach (od spodu płata) to dwuczęściowe klapy za skrzydłowe, podobne rozwiązanie jest w samolotach pasażerskich. Patrząc z góry przerywacz jest trochę w innym miejscu. Na tym zdjęciu widać dokładnie drugi segment klapy za skrzydłowej oraz przerywacz. A na tym zdjęciu widać,że to na co patrzymy od spodu płata to jednak nie powierzchnia przerywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 No panowie ...chyba osiagnalem co chcialem...za posrednictwem ludzi z http://www.aircraftresourcecenter.com/ udalo mi sie zdobyc cos takiego...mysle ze to bedzie cos czego szukalem...jak dla mnie szczyt modelarskich marzen takie fotki Marku byc moze poslugujemy sie zla terminologia tego wszystkiego..jesli to nie jest to o czym piszemy..to z gory przepraszam...chodzilo mi o ten element ktory jest naponizszych fotkach... i jak wam sie to podoba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Niezły przykład jakie mogą być efekty dociekliwości. A i przy okazji niezła lekcja z budowy współczesnych samolotów bojowych. Teraz pozostaje to tylko w budowie wykorzystać. Turecki, masz tu przynajmniej kilku niecierpliwie oczekujących na efekt przełożenia tego na skalę 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 na efekt przełożenia tego na skalę 48. ........po wcześniejszym skończeniu niezaczętego jeszcze hawk'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi