Skocz do zawartości

Pz.Kpfw. III Ausf. M Takom 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !, po krótkich perypetiach z pogiętym pudełkiem przyszła wena, okazało się części całe i  spasowanie dobre, jakoś poszło, dodałem  klamry do narzędzi Aber, lufy od Master, z czasem może podstawkę dorobię, i pierwszy model aero malowany w końcu

66.jpg

77.jpg

88.jpg

50962593368_237cfbb03a_o.jpg

50963303846_3e8e384706_o.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 7

13 minut temu, Spotter napisał:

Mocno ściurany, nie jest źle. Trochę monotonny i szarobury się zrobił. Brudzenie zabiło troszkę życia w nim, ale potencjał jest. 

Dzięki, no po etapie malowania był bardziej kontrastowy , moim zamierzeniem było stonowanie tego camo przez to nabrało trochę monotonni ale kierunek był zamierzony, brudzenie wiadomo nie jest łatwe, można spieprzyć sporo, ale już świadomiej mi idzie i byle do przodu :)

O odpryskach już było, ja bym jeszcze stonował parę zacieków bo niektóre bardzo mocne. Ogólnie wyszło fajnie i pomimo, że mocno zmęczony życiem to udało się nie przekroczyć nieodwracalnej granicy. No i dobry debiut aerografem!:super:Takie pojazdy dobrze prezentują się na podstawkach a Twoje podstawki zawsze mi się podobały. Także czekam :)

• Thanks 1

Dzięki TAW Twoje rady i krytykę zawsze  biorę pod uwagę,  też mam wrażenie że krok więcej byłoby za dużo :), z aero też poszło łatwiej niż myślałem, myślałem że będzie  ciężkie starcie  na początek, narazie na chińskim 130 jadę i wymalowuje serię model color Vallejo pod pędzel , i tu jest pewna walka ale da się ogarnąć w odpowiednich proporcjach , nie ma takiego błota jak tam te farby nazywają, kwestia retardera , trochę flow improvera, rozcieńczyć dobrze i idzie malować, podstawkę pewnie pokminie z czasem , tylko razem z tą trójką kleję jagdpantherę , i tu już po etapie malowania też , pokończę ją i pomyślę co dalej

Edytowane przez Evildead

Zaraz tam mocno styrany, fajnie wgląda. Ciekawe camo i gratulacje udanego debiutu aerografem. Odnośnie zacieków, to miejscami zaczynają się gdzieś pośrodku czegoś, a nie w miejscu, gdzie mógłby się brud gromadzić i dalej spływać tworząc zaciek. Kable od lamp chyba powinny wchodzić w błotnik.

Pozdrawiam

Marek

• Thanks 1

7 minut temu, Pan_na_Zulawach napisał:

Zaraz tam mocno styrany, fajnie wgląda. Ciekawe camo i gratulacje udanego debiutu aerografem. Odnośnie zacieków, to miejscami zaczynają się gdzieś pośrodku czegoś, a nie w miejscu, gdzie mógłby się brud gromadzić i dalej spływać tworząc zaciek. Kable od lamp chyba powinny wchodzić w błotnik.

Pozdrawiam

Marek

Możliwe, właśnie miałem z tym problem,  okablowania wersji m nie mogłem znaleźć na żadnym foto, to i tak dałem

52 minuty temu, Evildead napisał:

wymalowuje serię model color Vallejo pod pędzel , i tu jest pewna walka ale da się ogarnąć w odpowiednich proporcjach , nie ma takiego błota jak tam te farby nazywają,

Też zaczynałem od Vallejo i Pactry i zastanawiałem się dlaczego nazywają te farby błotem. Przecież

55 minut temu, Evildead napisał:

idzie malować

- to jest bardzo dobre wyrażenie. Ale jeśli tylko masz możliwość posmrodzenia w domu to przesiadaj się na śmierdziuchy. Oczywiście można osiągać dobre efekty błotem ale tamtymi po prostu łatwiej i wygodniej.

Na moje to wyszedł ciekawy model. Dwie rzeczy nie trafiają w mój gust. Brązowe zacieki za mocne i np. na bocznych ekranach prawie takiej same na długości. Druga rzecz to tłumik -  trochę za "różowy". 

• Thanks 1

Z tymi zaciekami na ekranach to już zauważyłem że łatwo się zapędzić i tak też bylo, za gęsto je dałem, później trzeba było zniwelować, faktycznie moglem bardziej zróżnicować ale to już na przyszłość będę wiedział