Gościu Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Model Dragona. Skala 1:35. Kilka doróbek własnych. Gąsienice friumodel(zapasowe włącznie) Okres-45` A tu jego scenka, walki obronno zaczepne-naloty, ucieczki, atak Dziekuje Wodzik730 za wykonanie zdjęć, ja robiłem za trzymacza tła...;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 bardzo ładna szczególnie układ jezdny i gąsienice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 bardzo piknie Panu wyszlo, z czego listki bo przeoczylem /oregano?/ pozdrawiam pawel + chociaz ja bym tam te siatki jeszcze dopicowal ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Bardzo ciekawie, oryginalnie, milo sie oglada. I w koncu fajne fotki - jasne. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 bardzo ładne. diabeł tkwi w szczegółach - prawa gąsienica źle leży na kole napędowym, lewa ma chyba zbyt duży zwis między napędowym a pierwszym nośnym. czepiam się ;-) ładne fotki. czy Wodzik wykonuje usługi fotografowania w domu? zamawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Z każdym modelem bijesz na łeb samego siebie... Gratuluję... Jestem pod wrażeniem Twojego warsztatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 +chociaz ja bym tam te siatki jeszcze dopicowal ;). W sposób ? prawa gąsienica źle leży na kole napędowym, lewa ma chyba zbyt duży zwis między napędowym a pierwszym nośnym. czepiam się ;-) Układ zgodny z ich własna wolą,same sie tak poukładały.... każdym modelem bijesz na łeb samego siebie. Słucham, czytam, ogladam..niemniej dziekuję.Mam nadzieje, że kolejna w tej skali pobije tą pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 subgrafik napisał: + chociaz ja bym tam te siatki jeszcze dopicowal ;). W sposób ? chyba bardziej przyklepać - nasączenie rozcieńczonym wikolem by pomogło - wygląda zbyt "puchato" szkoda, że nie zrobiłeś pracującego zawieszenia - szczególnie na zdjęciach w plenerze rzuca się to w oczy i średnio mi pasuje ten łańcuch dyndający luzem z tyłu, czasami wydaje się być tam "na siłę" i trochę kontrastowo wygląda wieża w porównaniu z usyfionym kadłubem nie mniej model się podoba, wpada w oko i skłania do poszukiwania smaczków i detali - do zatrzymania się i oglądania "na dłużej" - dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Fajnie że poprawiłeś siatki i gałązki. Znacznie lepiej. Moim zdaniem jednak wieża jest za czysta w porównaniu z resztą. A tak to fajnie, ale jednak wolę twoje 72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Świetny model (po fotkach z warsztatu jeszcze mi zostało ) Ostatnia fotka niezła i do tego ten napis . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 Wikolu nie próbowałem, obawiałem się że nada siatce (oleisto tłusty wygląd-nie umiem tego inaczej wyrazić) Ładnie ja prosiłem, żeby bardziej siadła, nie chciała :( Nie chciałem także, aby stała się stałym elementem czołgu, powyższe zabiegi mogłyby ją przykleić(tak mi sie wydaje) Łańcuch..no cóż użyłem dopiero 2 raz w "karierze", a pierwszy raz wykonałem Pantere w tej skali. Zawieszenie-na początku miała być w ogóle bez dodatkó, jednak w trakcie prac zmieniłem zdanie, w następnej postaram się już zrobić w pełni pracujące Góry mocno nie tytłałem, widać lekkie zamglenie koloru(minimalnie dałem pigment), jednak trzeba patrzeć na model pod kątem, bądź wprost z góry. z czego listki bo przeoczyłem /oregano?/ To są pozostałości jakiejś maty(łąki?) "kolejkowców" Porwałem,postrzępiłem..ogólnie ja zdemolowałem I w koncu fajne fotki - jasne. Bo nie moje Zdjęcia powstawały(kadrowanie/obróbka) w dniu wczorajszym, wieczorowa porą Dobrze, że zakończyliśmy w tym momencie(spotkania)..bardzo dobrze Dziś właśnie się owo przypomina...... Dziękuję za opinie pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Świetnie zrobiony kociak, a gąsienice klasa. Co friule to friule. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzik730 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 ładne fotki. czy Wodzik wykonuje usługi fotografowania w domu? He, he,..... w domu i nie tylko, ale podejmuję się prac tylko z Rafałem (świetnie gania z planszami tła... ha, ha, ha ) Planujemy w najbliższym czasie jakąś pustynną bitwę w piaskownicy przed naszym blokiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 ale jakbyś był w Olsztynie to też jest u nas fajna piaskownica ;-) zapraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumis Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Co tu dużo mówić. Po prostu pięknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Kurcze... Przed chwilą oglądałem twojego stuga i patona i bardzo mi się podobały. Ale jak zobaczyłem twoją pantherke to zaniemówiłem. Mnie szczególnie poza samym modelem przyciągła uwagę siatka. Extra wygląda na tej lufie. Musze też o czymś takim pomyśleć w swoim tigerze. Z czego zrobiłeś tą siatke? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts