Jump to content

Kapituliren Nicht ! Panther 1:35

Gościu
 Share

Recommended Posts

Model Dragona.

Skala 1:35.

Kilka doróbek własnych.

Gąsienice friumodel(zapasowe włącznie)

Okres-45`

P5126267.jpg

P5126268.jpg

P5126270.jpg

P5126271.jpg

P5126273.jpg

P5126275.jpg

P5126276.jpg

P5126279.jpg

P5126280.jpg

A tu jego scenka, walki obronno zaczepne-naloty, ucieczki, atak

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Dziekuje Wodzik730 za wykonanie zdjęć, ja robiłem za trzymacza tła...;)

bardzo ładne. diabeł tkwi w szczegółach - prawa gąsienica źle leży na kole napędowym, lewa ma chyba zbyt duży zwis między napędowym a pierwszym nośnym. czepiam się ;-) ładne fotki. czy Wodzik wykonuje usługi fotografowania w domu? zamawiam!

+

chociaz ja bym tam te siatki jeszcze dopicowal ;).

W sposób ?

prawa gąsienica źle leży na kole napędowym, lewa ma chyba zbyt duży zwis między napędowym a pierwszym nośnym. czepiam się ;-)

Układ zgodny z ich własna wolą,same sie tak poukładały....

każdym modelem bijesz na łeb samego siebie.

Słucham, czytam, ogladam..niemniej dziekuję.Mam nadzieje, że kolejna w tej skali pobije tą

pozdrawiam

subgrafik napisał:

+

chociaz ja bym tam te siatki jeszcze dopicowal ;).

W sposób ?

chyba bardziej przyklepać - nasączenie rozcieńczonym wikolem by pomogło - wygląda zbyt "puchato"

szkoda, że nie zrobiłeś pracującego zawieszenia - szczególnie na zdjęciach w plenerze rzuca się to w oczy

i średnio mi pasuje ten łańcuch dyndający luzem z tyłu, czasami wydaje się być tam "na siłę"

i trochę kontrastowo wygląda wieża w porównaniu z usyfionym kadłubem

nie mniej model się podoba, wpada w oko i skłania do poszukiwania smaczków i detali - do zatrzymania się i oglądania "na dłużej" - dobra robota

Wikolu nie próbowałem, obawiałem się że nada siatce (oleisto tłusty wygląd-nie umiem tego inaczej wyrazić)

Ładnie ja prosiłem, żeby bardziej siadła, nie chciała :(

Nie chciałem także, aby stała się stałym elementem czołgu, powyższe zabiegi mogłyby ją przykleić(tak mi sie wydaje)

Łańcuch..no cóż użyłem dopiero 2 raz w "karierze", a pierwszy raz wykonałem Pantere w tej skali.

Zawieszenie-na początku miała być w ogóle bez dodatkó, jednak w trakcie prac zmieniłem zdanie, w następnej postaram się już zrobić w pełni pracujące

Góry mocno nie tytłałem, widać lekkie zamglenie koloru(minimalnie dałem pigment), jednak trzeba patrzeć na model pod kątem, bądź wprost z góry.

z czego listki bo przeoczyłem /oregano?/

To są pozostałości jakiejś maty(łąki?) "kolejkowców"

Porwałem,postrzępiłem..ogólnie ja zdemolowałem

I w koncu fajne fotki - jasne.

Bo nie moje

Zdjęcia powstawały(kadrowanie/obróbka) w dniu wczorajszym, wieczorowa porą

Dobrze, że zakończyliśmy w tym momencie(spotkania)..bardzo dobrze

Dziś właśnie się owo przypomina......

Dziękuję za opinie

pozdrawiam

ładne fotki. czy Wodzik wykonuje usługi fotografowania w domu?

He, he,..... w domu i nie tylko, ale podejmuję się prac tylko z Rafałem (świetnie gania z planszami tła... ha, ha, ha ) Planujemy w najbliższym czasie

jakąś pustynną bitwę w piaskownicy przed naszym blokiem.

• 4 weeks later...

Kurcze... Przed chwilą oglądałem twojego stuga i patona i bardzo mi się podobały. Ale jak zobaczyłem twoją pantherke to zaniemówiłem. Mnie szczególnie poza samym modelem przyciągła uwagę siatka. Extra wygląda na tej lufie. Musze też o czymś takim pomyśleć w swoim tigerze. Z czego zrobiłeś tą siatke?