Grzegorz Grabowski Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Nie wiem czy będziesz szlifował żaluzje nad silnikiem. Jeśli tak, to wydaje mi się, że powinieneś psiknąć przedział silnikowy czarną farbą, bo może być tak, że piaskowy kolor wnętrza będzie widać, nawet mimo siatek. Dobrym pomysłem było by również złożenie i pomalowanie silnika, którego brak, będzie widoczny, przez żaluzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Przez dwa dni tyle ulepiłem. Do końca tygodnia zawieszam warsztat, rozkłada mnie jakieś okrutne przeziębienie. Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 No to dużo zdrówka. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 21 minut temu, Endrju napisał: No to dużo zdrówka. Pozdrawiam Andrzej Dziękuje bardzo -jak wydobrzeję to maznę Roska podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Brakuje mi na kadłubie wlotu powietrza. W modelu w wieżą jest praktycznie cały schowany pod nią i pomijany, ale tu? Edytowane 9 Marca 2021 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 W dniu 4.03.2021 o 18:54, mandrivecs napisał: Albo przymykasz oko i przełykasz tę żabę, albo musisz rżnąć całą górę kadłuba i dorabiać dekiel od nowa. Tak jak napisał kolega mandrivecs. Dzięki za info - zostawiam tak jak jest- za dużo z tym pierniczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Twoja wola. Kolega mandrivece nie ma jednak racji. Prosta przeróbka jak budowa cepa. 1. usuwasz zbędne kawałki wykładziny antypoślizgowej, 2. przygotowujesz szablon z blaszki z otworem 1cm x 1cm, 3. igłą wydrapujesz wgłębną linię po obwodzie szablonu, poprawiasz rysikiem do podziały blach, 3. kant wewnętrznej ścianki strugasz drugim końcem nożyka Olfa. KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 6 godzin temu, Jarekk napisał: Twoja wola. Kolega mandrivece nie ma jednak racji. Prosta przeróbka jak budowa cepa. 1. usuwasz zbędne kawałki wykładziny antypoślizgowej, 2. przygotowujesz szablon z blaszki z otworem 1cm x 1cm, 3. igłą wydrapujesz wgłębną linię po obwodzie szablonu, poprawiasz rysikiem do podziały blach, 3. kant wewnętrznej ścianki strugasz drugim końcem nożyka Olfa. KONIEC Jarkku, sposób rzeczywiście bardzo prosty. Mimo, że robię Rośka z wieżą, pokuszę się o tą karkołomną przeróbkę, żeby mi nikt nie zarzucił braku zgodności z oryginałem. Problem w tym, że niektórzy, wolą stwierdzić, że model jest nie do złożenia, zamknąć go w pudle i podpowiadać innym, jakieś pierdoły o żabach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Dziś udało mi się pomalować model czarną farbą podkładową Vallejo SURFACE PRIMER, koła pryskałem również podkładem German Panzer Grey tej samej firmy. Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Model fajny a jak zdrówko? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Dziękuję bardzo- wracam do żywych. Jutro jak wyschnie podkład, położę pozostałe dwa kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Podkład już suchy, działam dalej. Zielony bazowy to produkt Hataka A260 RED-LINE Greyish Green - FS 24112 z zestawu farb do ROSOMAKA. Kolor fajny, ale malowanie okropne- aerograf pluje, charczy i zapycha się okrutnie. Brązowe plamy to kolor Vallejo Model Air 249 NATO Brown / FS 30051 - RAL 8027. Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Gdybyś użył farbki Hataka C260, greyish green z serii Orange, nie miałbyś problemów z zapychaniem się aero Edytowane 13 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 No ładnie to wygląda. A próbowałeś dodać jakiegoś retardera? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 56 minut temu, Endrju napisał: No ładnie to wygląda. A próbowałeś dodać jakiegoś retardera? Pozdrawiam Andrzej Rozcieńczałem ich dedykowanym rozcieńczalnikiem do akryli Hataka HTKXP01 ACRYLIC THINNER - 100ml - on w swoim składzie ma retader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Dziś pomalowałem koła oraz potraktowałem je washem i mieszanką pigmentów. Założyłem je na sucho na półosie. Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) Rosiek dostał połysk Sidoliksu, nakleiłem zestawowe kalkomanie. Z własnej samoróbki założyłem plecioną linę zakończoną uchem od Panzera IV. Jak to wszystko wyschło, model potraktowałem delikatnym washem od AmmoMiga. Na podwozie modelu wklepałem mieszankę pigmentów w kolorach ziemisto -piaskowych, które utrwaliłem pigment-fixerem. Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 No to lecę do galerii. Chyba ścisk tam już wielki. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 W dniu 12.03.2021 o 10:41, robertmodelarz napisał: Dziękuję bardzo- wracam do żywych. Jutro jak wyschnie podkład, położę pozostałe dwa kolory. Ja bym ten właz obrócił o 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi