Roland_Sebastian Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Cześć, chciałbym wam dzisiaj pokazać gotowy model spita mk I. Budowany z myślą o testowanu różnych technik modelarskich w tym brudzenia metodą specyfików olejnych, coś tam wyszło, coś innego nie wyszło. Ciekawych szczegółów budowy zachęcam do odwiedzenia warsztatu: Model budowało się całkiem przyjemnie, jak dla mnie jedynym minusem były glębokie i szerokie linie podziałów, całość bardzo dobrze spasowana ilość szpachlówki ograniczona do minimum. Jeśli chodzi o brudzenie to skupiłem się głownie na spodzie, chciałem oddać charakterystyczne brudzenie dołu spitów. Okopcenia od wydechów symboliczne, nie widziałem zdjęć "osmalonych" złośnic, przy karabinach też starałem się nie przesadzać. Na koniec rodzinne zdjęcie z hurasiem Do napisania/przeczytania w kolejnym warsztacie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Trochę rzucają się w oczy linie podziału, ale poza tym wygląda OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Mam takie samo odczucie co do linii. Obicia na skrzydłach wyglądają tak jakby były robione różnymi kolorami. Trochę to dziwnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Byłoby idealnie gdybyś pociągnął jaśniejsze washe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 W dniu 10.03.2021 o 16:51, mig napisał: Obicia na skrzydłach wyglądają tak jakby były robione różnymi kolorami. Trochę to dziwnie wygląda. Na lewym skrzydle chciałem nieco przykurzyć miejsce zadeptane przez pilota. Też mi do końca nie pasowały różnice w odcieniach obić więc zmyłem efekt olejny. W dniu 11.03.2021 o 19:13, kozborn napisał: Byłoby idealnie gdybyś pociągnął jaśniejsze washe Też to zauważyłem, lekcja odrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi