mnowogro Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Witajcie, właśnie kończę budowę Bedforda QLD z firmy IBG models (1/72). 5 z 6 malowań zawartych w pudle dotyczy wozów transportowych używanych przy pancerniakach. Myślałem aby go wykonać w barwach 2go pułku pancernego (1szej PDP) lub też w barwach 9go wysuniętego Szwadronu Czołgów Zapasowych (2giej PBP). Chciałbym mu dodać partnera - czołg do którego dowozi zaopatrzenie. I tutaj pytanie: Jaki byście polecili czołg? (Sherman? Cromwel? jaki model, której firmy) może jakieś konkretne malowanko wam przychodzi na myśl? Armo wypuściło fajne kalki do Polskiej Pierwszej Dywizji Pancernej i do Polskich Szermanów. - może coś z tego wam przychodzi na myśl? Może kojarzycie jakieś ciekawe zdjecie? Dopiero zaczynam zbierać materiały, więc nawet jeśli podacie jakieś ciekawe linki, lub też odnośniki do konkretnych publikacji z podaniem strony, z radością je przejrzę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Dragon 7304 - bardzo ładne malowanie polskiego Shermana, artwork "Latająca krowa", jest gdzieś w Ospreyu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 a jeszcze Dragon 7311. problemy będą z dobrymi figurkami, jedyny zestaw naprawdę dobrej jakości, jaki przychodzi mi do głowy to British winter tank crew MIGa ale niestety oni są zimowi. chyba że ktoś ma pomysł na lepsze figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 A może cromwell z Tamki na "Polaka" ? Co wy na to? Model z "alledrogo" dostaniesz za jakieś 90 złotyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 A może cromwell z Tamki na "Polaka" ? Co wy na to? Model z "alledrogo" dostaniesz za jakieś 90 złotyszy. - chodzi naturalnie o skale 1:72 ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Oj... przepraszam tak to jest kiedy się na szybko piszę. No to jak tak, no to revell, ale teraz nie wiem jak z kalkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Z żołnierzy polecam jeszcze zestaw CMK F72145 - British soldiers WWII. Są to trzy żywiczne figurki świetnej jakości wojaków na patrolu. Niestety cena jest "troszkę" wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 super pomysł, dzięki, bo ja też mam w głowie projekt z Bedfordem. jakoś na CMK nie zwróciłem uwagi, ale sklejałem ich zestawy. miodzio, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Dzięki chłopaki za dobre i pomocne słowo. A czy ktoś może polecić jakąś stronę o szlaku bojowym polaków na zachodzie, na którym taka scenka mogłaby mieć miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 strony nie znam ale Marsz Czarnych Diabłów Mc Gilvraya, który ukazał się w tym roku to kopalnia pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi