sjr Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 W ramach odskoczni od lotnictwa stwierdziłem że spróbuję swoich sił z wiatrakiem. Wybór padł na jeden z nielicznych śmigłowców jaki mi się podoba - Mi 24 Hind P Model prosty z pudła, jedyne co dorobiłem to przewody przy głównym wirniku. Malowany gunze i tamiya, przy malowaniu i brudzeniu podpierałem się zdjęciami z neta. Zdjęć od spodu nie ma bo model jest dosyć delikatny i bałem się że znów coś odpadnie i będzie trzeba ponownie doklejać Zapraszam do oglądania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Bardzo ładny. Warto go kupić? Bo te że skrzydłami też już mnie męczą... Chce spróbować tych że śmigłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 Myślę że warto nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 (edytowane) On z pudła może być taki pootwierany? Fotki moglyby byc troche jasniejsze.... byloby więcej widać. A jest na co popatrzeć 8-) Edytowane 22 Marca 2021 przez zegeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 8 godzin temu, zegeye napisał: On z pudła może być taki pootwierany? Fotki moglyby byc troche jasniejsze.... byloby więcej widać. A jest na co popatrzeć 8-) Tak Zbyniu masz rację... model ładny a zdjęcia takie sobie Co do modelu, zvezda ma te wszystkie elementy w zestawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 Niestety ostatnio nie mogę trafić z odpowiednim oświetleniem. Mieszkam na poddaszu i o światło dzienne do zdjęć tu ciężko, przy tych zdjęciach robiłem kilka prób. Jedynym rozwiązaniem będzie chyba pomyślenie nad namiotem z odpowiednim oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Na Twoich zdjęciach brakuje światła. Więcej rozproszonego światła. Masz ładną, dużą płaszczyznę na której stoi model. Wystarczy dołożyć ze dwa, trzy źródła światła ale nie oświetlać bezpośrednio tylko trzeba światło rozproszyć. Są różne metody na to. Trzeba trochę poeksperymentować. Warunkiem uzyskania ostrych zdjęć z dużą głębią ostrości jest duża ilość światła rozproszonego. Żeby poprawić głębię ostrości można zrobić zdjęcie z trochę większej odległości tylko trzeba aparat ustabilizować nieco. Czasami wystarczy łokieć ręki, która trzyma aparat (telefon) oprzeć o stół lub krzesło. Jeśli robisz zdjęcia z bliskiej odległości lub używając zooma to będzie masz większy problem z uzyskaniem głębi ostrości. No chyba, że chcesz taki efekt uzyskać to wtedy trzeba kombinować w drugą stronę. Generalnie żeby zrobić dobre zdjęcie nie trzeba mieć profesjonalnego/półprofesjonalnego sprzętu. Taki sprzęt ułatwia i przyspiesza robienie zdjęć ale dobre zdjęcie można wykonać sprzętem bardzo amatorskim lub nawet średniej jakości telefonem. Mam nadzieję, że pomogłem choć trochę. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 te zdjęcia były robione przy lampie kreślarskiej z "rozproszonym światłem" (ustawionej nie bezpośrednio na model, a skos sufitowy znajdujący się nad biurkiem). Mam jeszcze kilka modeli do sfotografowania więc będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Trzeba próbować. Fotografia cyfrowa ma to do siebie, że wybacza błędy fotografowania więc jeśli obiekt Ci nie ucieknie albo nie odleci możesz próbować setki razy . Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Nawet robiąc telefonem zdjęcia, możesz potem je edytować musisz podbić kontrast, i jasność... ja używam telefonu i raczej nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi