Kolekcjoner WP Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Tego też by się przydało, skoro widnieje na zasobniku: https://www.mojehobby.pl/products/Albatros-D.III-548677.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2021 Autor Share Napisano 3 Listopada 2021 Mam Fokkerka, ale w malowaniu Bastyra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Listopada 2021 Autor Share Napisano 5 Listopada 2021 Mam Fokkerka, ale w malowaniu Bastyra. Kurcze coś robię nie tak jak trzeba. Model polakierowany tamką clear x22, próbowałem zrobić łosza z olei i terpentyny i mało co nie doszło do awarii...bo farba zaczęła się ścierać. Ewidentnie źle dobieram specyfiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 Czy ta tamiya x22 clear nie jest przypadkiem na bazie lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 37 minut temu, myszaty napisał: Model polakierowany tamką clear x22, próbowałem zrobić łosza z olei i terpentyny i mało co nie doszło do awarii...bo farba zaczęła się ścierać. O widzisz! Ja mam ostatnio ten sam problem. Stosuję cleara Tamki z puszki TS13. Przy kilku modelach nie było problemu ale jakiś czas temu się pojawiło się dokładnie jak opisujesz. Lakier ściera się z łoszem i dochodzi do warstwy farby. Próbowałem też dać lakierowi długo przeschnąć (1 tydzień) i ten sam problem. Zacząłem kombinować z proporcjami mieszanki łosza. (White Spiryt + oleje) i niewiele to dawało. Kupiłem nawet nowy White Spiryt bo może w starym coś się "podziało" i... dalej to samo. Zmieniłem lakier pod łosz na Top Coat z Mr.Hobby i problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Listopada 2021 Autor Share Napisano 5 Listopada 2021 Chyba yrzeba będzie się przesiąść albo hataki albo gunze...szkoda bo mam księgarnie gdzie mają tamki x i lp ( oraz hataki blue i pactry), a ja zawsze lubiłem poszperać po regale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 W sumie nic już nie będę przy nim grzebał... Mała galeryjka... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Bardzo ładnie wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) Fajny. UB-32 wydają się być trochę krzywo. Dałbyś jeszcze jakiś widok ogólny z boku. Edytowane 17 Listopada 2021 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 Ogarne jakieś miejsce na fotki, kupie brystol, zrobie trochę lepsze i dam w galerii. Może nawet do tego czasu odzyskam komputer z serwisu ( nauka zdalna i padło padło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 wyloty rakiet w wyrzutniach przydałoby się letko podkolorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 28 minut temu, Grzes napisał: letko podkolorować. Ło panie, kiej to take malutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi