Kolekcjoner WP Napisano 3 Listopada 2021 Napisano 3 Listopada 2021 Tego też by się przydało, skoro widnieje na zasobniku: https://www.mojehobby.pl/products/Albatros-D.III-548677.html Cytuj
myszaty Napisano 3 Listopada 2021 Autor Napisano 3 Listopada 2021 Mam Fokkerka, ale w malowaniu Bastyra. 1 Cytuj
myszaty Napisano 5 Listopada 2021 Autor Napisano 5 Listopada 2021 Mam Fokkerka, ale w malowaniu Bastyra. Kurcze coś robię nie tak jak trzeba. Model polakierowany tamką clear x22, próbowałem zrobić łosza z olei i terpentyny i mało co nie doszło do awarii...bo farba zaczęła się ścierać. Ewidentnie źle dobieram specyfiki... Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 Czy ta tamiya x22 clear nie jest przypadkiem na bazie lakieru? Cytuj
burzatg Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 37 minut temu, myszaty napisał: Model polakierowany tamką clear x22, próbowałem zrobić łosza z olei i terpentyny i mało co nie doszło do awarii...bo farba zaczęła się ścierać. O widzisz! Ja mam ostatnio ten sam problem. Stosuję cleara Tamki z puszki TS13. Przy kilku modelach nie było problemu ale jakiś czas temu się pojawiło się dokładnie jak opisujesz. Lakier ściera się z łoszem i dochodzi do warstwy farby. Próbowałem też dać lakierowi długo przeschnąć (1 tydzień) i ten sam problem. Zacząłem kombinować z proporcjami mieszanki łosza. (White Spiryt + oleje) i niewiele to dawało. Kupiłem nawet nowy White Spiryt bo może w starym coś się "podziało" i... dalej to samo. Zmieniłem lakier pod łosz na Top Coat z Mr.Hobby i problem znikł. Cytuj
myszaty Napisano 5 Listopada 2021 Autor Napisano 5 Listopada 2021 Chyba yrzeba będzie się przesiąść albo hataki albo gunze...szkoda bo mam księgarnie gdzie mają tamki x i lp ( oraz hataki blue i pactry), a ja zawsze lubiłem poszperać po regale. Cytuj
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 W sumie nic już nie będę przy nim grzebał... Mała galeryjka... 5 Cytuj
Wymysl Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) Fajny. UB-32 wydają się być trochę krzywo. Dałbyś jeszcze jakiś widok ogólny z boku. Edytowane 17 Listopada 2021 przez Wymysl Cytuj
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 Ogarne jakieś miejsce na fotki, kupie brystol, zrobie trochę lepsze i dam w galerii. Może nawet do tego czasu odzyskam komputer z serwisu ( nauka zdalna i padło padło) Cytuj
Grzes Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 wyloty rakiet w wyrzutniach przydałoby się letko podkolorować. Cytuj
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 28 minut temu, Grzes napisał: letko podkolorować. Ło panie, kiej to take malutkie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi