Paws Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Czym i jak najlepiej przeciąć kabinę w modelu?! (konkretnie: na 2 części- skala 1/72, A6M3) Doradźcie proszę. Pozdrawiam! Cytuj
Majek Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Pilka z zyletki. Bierzesz zyletke, bierzesz jakis ostry nozyk, np. taki skalpel do tapet, dziubiesz ostrzem w ostrze tak, zeby powyszczerbiac ostrze zyletki, tworzac pilke. Im gesciej Ci sie uda podziubac zyletke, tym lepiej. Na koniec delikatnie polnikiem i/lub papierem sciernym wyrownujesz ostrze po dwoch bokach (zeby zadnych zadziorow nie bylo i zeby byla jak nwezsza szczelina po cieciu). Do takiego narzedzia potrzebujesz jeszcze torche (calkiem sporo) cierpliwosci i jestes w domu. EDIT: Zapomnialem napisac, ze zyletke przelamujesz na pol wzdloz... Wygodniej sie taka manipuluje i nie pociachas sobie paluchow ostrzem z drugiej strony... Cytuj
dormitor Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Tylko skąd brać żyletki... jak się golimy gilletkami . Cytuj
Pan Patison Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Pilke-zyletke mozna kupic w Jadarze albo eduard-polska, kosztuje chyba 6zeta, ale warto sobie na ten luksus pozwolic, masz rowne zeby o dwoch wielkosciach. Niezastapiona sprawa przy przecinaniu i odcinaniu, ostatnio nawet bez problemu ucialem tym zbedny kawalek dosc grubej blaszki fototrawionej. Cytuj
kat Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Taką piła z żyletki wyciąłem kiedyś orzełka z monety 1gr Pozdrawiam Cytuj
gulus Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Piłka robiona z żyletki ma jeszcze inne zalety - raz, nie musi być ostra żyletka, może być stara. Dwa, można ostrze żyletki przyciąć do innego kształtu niż oferuje gotowa piłka. Ja robiłem z żyletki cienkie ostrza, żeby dostać się do zakamarków, już nie apmiętam, ale chyba robiłem to przy okazji Łosia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi