Xmen Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Mam ten model ale w wydaniu Intecha.Jest jeszcze model Hobbybosa który też mam.Z modeli MS-406 nie mam tylko Hasegawy ale oglądałem u kolegi i jakoś nie palę się do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Dlaczego? Hase jest fajny, dobry kształt, linie podziału delikatne, w 90% zgodne z planami, zewnętrznie jest ok. Jak u Hase ubogie wnętrze którego i tak będzie mało co widać. Tworzywo fajne w obróbce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) 11 minut temu, jurayahip napisał: Dlaczego? Wiem że Hasegawa ładnie wygląda tylko już mi się malowania kończą. RS-Chorwacki już zrobiony, AZ-Fiński robi się, Azur-Francuski czeka na w składziku , RS-Morko Morane- Fiński już zamówiony.Jedyne co zostało to Francuskie Vichy ale tu z kolei będzie Hawk-75 i D-520 w tym malowaniu i być może Bloch-152. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 No masz rację po sklejeniu dwoch Moranow bym wymiękł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 Finito.Galeria wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Pstrokaty taki bardzo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) W dniu 24.04.2021 o 07:59, jurayahip napisał: Dlaczego? Hase jest fajny, dobry kształt, linie podziału delikatne, w 90% zgodne z planami, zewnętrznie jest ok. Jak u Hase ubogie wnętrze którego i tak będzie mało co widać. Tworzywo fajne w obróbce... A nieprawda ,Hasegawa ( pomijając brak wzmocnień na skrzydłach , ,,dziury'' w podwoziu'' i pustkę w kabinie ) nie jest taka zgodna z oryginałem jak napisałeś . To taki prościutki model z dobrego tworzywa ze stalowych form , i tyle -tylko tyle . Azur /Az -model ,był właśnie próbą poprawienia tych niedociągnięć. To właściwie poprawiona kopia Hasegawy (można podmieniać części ) tyle że ,,short'' ,choć całkiem ,,ostry'' w detalu -chyba najlepszy model Ms-406 w 1/72 na rynku. Edytowane 1 Maja 2021 przez zatras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Single No.22a leży w planach idealnie , na długości i szerokości . Linie ok. Wzmocnienia na skrzydłach zaznaczone - co z nimi zrobisz to Twoje dzieło , a nie zauważyłem by nowsze modele miały ten szczegół bardziej wyeksponowany. O ubogim wnętrzu wspomniałem . Wszystko ma jakiś punkt odniesienia...zależy do jakich planów porównasz model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 12 minut temu, jurayahip napisał: Single No.22a leży w planach idealnie , na długości i szerokości . Linie ok. . Wszystko ma jakiś punkt odniesienia...zależy do jakich planów porównasz model. A te plany Ok .rysunki trzymają skalę i podstawowe wymiary ,bo to bardzo różnie z tym bywa ? Dlatego najlepiej patrzeć na fotki . 12 minut temu, jurayahip napisał: Wzmocnienia na skrzydłach zaznaczone - co z nimi zrobisz to Twoje dzieło , a nie zauważyłem by nowsze modele miały ten szczegół bardziej wyeksponowany. W takim razie bardzo słabo się przyglądałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi