Wojtek190 Napisano 21 Kwietnia 2021 Share Napisano 21 Kwietnia 2021 Praca przy Fw 190 sprawia mi ogromną przyjemność dlatego postanowiłem zrobić kolejny model tego samolotu. Mam już Shwarm celem jest posiadanie Staffel Fw 190 w różnych konfiguracjach. Model poniżej to Eduard 84122 zrobiony z pudła, jedyny dodatek to lufy karabinów. Model malowany farbami Gunze z serii H; 11, 12, 25, 68, 69, 70, 416, 417. Samolot z założenia miał być tylko lekko ubrudzony. Pierwszy raz spróbowałem farb olejnych do rozjaśniania/przyciemniania kolorów, czy wyszło dobrze, nie wiem. Jak robiłem zdjęcia to zauważyłem że nie zrobiłem świateł na skrzydłach, będę musiał je domalować. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Kwietnia 2021 Share Napisano 21 Kwietnia 2021 Ładna "Foczka". Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Światełka poprawione. Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Wojtek190 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Mnie również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Fajna foka Patrząc na ostatnie zdjęcie które dodałeś, to trochę się rozjechała kalka z oznaczeniami ilości zniszczonych samolotów na ogonie, ale to szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 Co go oglądam to coraz bardziej mi się podoba... Jak zrobiłeś te brudzonka opon? To jakiś pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, kozborn napisał: Co go oglądam to coraz bardziej mi się podoba... Jak zrobiłeś te brudzonka opon? To jakiś pigment? Miło mi że się podoba Opony to pigment zmieszany z thinner. Po zmieszaniu nałożyłem na koła (tak jak farbę), zostawiłem do pełnego wyschnięcia, ok. 3 godziny, następnie suchym pędzlem usunąłem delikatnie pigment. Tam gdzie chciałem przetarłem mocniej patyczkiem higienicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Mój Schwarm "4" + jeden. Niebieska i białą 4 są w miarę ok. Pozostałe to lepsze i gorsze próby, ale błędów nie robi ten kto nic nie robi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 No i widzisz sam teraz zabieram się za fokę narobiles mi ochoty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi