tlb Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Witajcie, Żeby nie tracić czasu rozpoczynam przygodę ze skalą 1:32. Zobaczymy co wyjdzie. Pudełko: Zawartość można obejrzeć Tutaj. Tak wiem, jest to przepak z Italeri, szpachlą pewnie też się przyda i trzeba uważać na kalki, jak sądzę. A teraz kilka słów o zawartości, mianowicie części jednego elementu, np. wnęki podwozia czy krzesło pilota są numerowane w cały świat Oglądając części w ramkach będzie trzeba w kilku miejscach pogłębić linie podziału. Ale o tym później. Na początek położyłem czarny, matowy podkład AK na części fotela i kabiny pilota Do modelu dokupiłem tablice Yahoo Model będzie malowany tak jak przedstawia rysunek na pudełku, czyli z motywami z dzikiem i silnikiem w samolocie, gdyż nie robię dioramy serwisowej. No to na razie tyle. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Poważny przeskok, w tej skali pewne błędy już nie przejdą. Spasowanie modelu takie se, ale da się go zrobić, pasy na fotel dokup jeszcze. Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 Witajcie, Pomalowane części kokpitu już są. Teraz to wszystko poskładać do kupy, W dniu 27.04.2021 o 18:07, barszczo napisał: pasy na fotel dokup jeszcze. pasy kupione i na weekendzie kokpit powinien być zrobiony. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Obserwuję warsztacik bo mam zamiar sobie takiego Mirage IIIE sprawić. To malowanie jest obłędne :). Dlatego uwielbiam malowania okazjonalne bo wnoszą powiew świeżości do typowych burych i nudnych kamuflaży bojowych. Trzymam kciuki za postępy prac nad tym modelem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 W dniu 13.05.2021 o 08:11, Staryfajter1954 napisał: typowych burych i nudnych kamuflaży bojowych. Też nie lubię "nudnych kuflaży bojowych", większości szaro-szarych.... brrrrrr..... A tym czasem elementy od yahu przyklejone PZDR 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Yahu robi świetne tablice. Fajnie to zaczyna wyglądać Będziesz robił washa na tych tablicach? Właśnie się zastanawiam czy coś takiego ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 Witam odwiedzających, Mała aktualizacja i w zasadzie do sklejenia kadłuba wszystko było ok. I właśnie kadłub wymaga szpachli I papieru ściernego. Nie jest tego dużo, zobaczymy co dalej. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi