rom789 Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Dzień dobry, Co to jest ta masa mocująca/przytrzymująca małe detale do montażu czy malowania? Jak ją nazwać i gdzie się kupuje... Pozdrawiam Cytuj
pmroczko Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Cześć! Myślę, że może tu chodzić o Patafix albo podobne preparaty - różne firmy to produkują. Do kupienia w dużych supermarketach na półce z artykułami biurowymi, większych sklepach papierniczych albo z artykułami dla plastyków. Pozdrawiam Paweł Cytuj
myszaty Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Patafix, BluTack...a nawet czasem plastelina ale z nią trzeba ostrożnie bo różna badziewie produkują. Cytuj
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Microscale MI-10 Micro Liguidtape https://www.plastmodel.pl/p/15/4920/microscale-mi-10-micro-liguidtape--kleje-narzedzia-modelarskie.html Ciekawy klej, który daje nie wysychającą powierzchnię, do chwilowego łączenia elementów. Można nim np. przykleić "na chwilę" pokrywę silnika w modelu i zdejmować ją bez konieczności odrywania (aby pokazać znajomym) Daje się łatwo usuwać wodą.. Plastikowa buteleczka o pojemności 29.56 ml Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi