Grigori82 Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 na samolotach się słabo znam ale kilka ogólnych uwag modelarskich : 1) za gęstą farbą pędzlujesz - co więcej wygląda mi to na malowanie 1 grubą warstwą w dodatku bez maskowań tylko "na oko". 2) kalki się srebrzą, najbardziej widać to na statecznikach pionowych - polecam przetestować płyny do kalek. 3) widać że kombinowałeś coś z washem ale nie do końca jest dobrze wytarty. 4) całość się mocno świeci, może to efekt zdjęć z fleszem czy lampą ale polecam zmatowić jakimś bezbarwnym lakierem ale ogólnie widać że się starasz i chcesz dobrze, jak to mówią "nie od razu Kraków zbudowano". Wprawa przychodzi z czasem i każdy następny model jest lepszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 25 minut temu, M.A.V. napisał: na samolotach się słabo znam ale kilka ogólnych uwag modelarskich : 1) za gęstą farbą pędzlujesz - co więcej wygląda mi to na malowanie 1 grubą warstwą w dodatku bez maskowań tylko "na oko". 2) kalki się srebrzą, najbardziej widać to na statecznikach pionowych - polecam przetestować płyny do kalek. 3) widać że kombinowałeś coś z washem ale nie do końca jest dobrze wytarty. 4) całość się mocno świeci, może to efekt zdjęć z fleszem czy lampą ale polecam zmatowić jakimś bezbarwnym lakierem ale ogólnie widać że się starasz i chcesz dobrze, jak to mówią "nie od razu Kraków zbudowano". Wprawa przychodzi z czasem i każdy następny model jest lepszy Odnośnie twoich spostrzeżeń to: 1. były akurat trzy warstwy farby maskowanie przy pomocy taśmy ( jak zresztą zawsze gdy zaistnieje takowa potrzeba) różnie zresztą z tym bywa 2. no deczko tak na ogonie , zazwyczaj używam Mark Fita 3. co do washa różnie to wychodzi w danym modelu danego producenta i przy danej skali zwłaszcza jak zauważyłeś że używam pędzla 4.Lakier był akurat pół matowy TAMIYA Podsumowując do modelarstwa wróciłem po prawie 18 latach ( mając w latach 90' sklejonych blisko 40 modeli albo i więcej ) na tą chwilę jest to dla mnie bardziej wyciszenie i relaks oraz bardziej sprawdzenie jak to wszystko teraz wygląda gdyż za moich czasów nie było połowy z dzisiejszych akcesoriów i chemii którą mają dzisiejsi modelarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Całość daje po oczach glossem. Popracowałbym z bardziej matowymi lakierami. Zwłaszcza, że na takim połysku moim zdaniem gorzej pracują washe. Albo chociaż satyna. Pamiętam Twoją poprzednią pracę, no lubisz Ty to zachlapane rdzawe brudzenie Natomiast duży plus za te fale zieleni - bardzo gładko i ładnie poprowadzone. To szablon? Od ręki? I o ile to wyszło równo, to już biało-czerwone zwieńczenia śmigieł już nie - szkoda. Kawałek taśmy malarskiej i sprawa załatwiona Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 Odnośnie fali to robiłem od gumowanej elastycznej taśmy (biała) Tamiya praca z nią różnie wychodzi raz lepiej raz gorzej bo ma to do siebie od standardowej malarskiej że potrafi odklejać się w najmniej oczekiwanej chwili trzeba ją bardzo mocno dociskać ( a i tak potrafi kaprysić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Czerwca 2021 Share Napisano 9 Czerwca 2021 witam to oryginalny Revell cuy juz przepac Academy? przepraszam, ze wtracam - to moj bronco zrobiony przed laty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 N W dniu 9.06.2021 o 12:14, BRAVO112 napisał: witam to oryginalny Revell cuy juz przepac Academy? przepraszam, ze wtracam - to moj bronco zrobiony przed laty Nie mam do końca pojęcia ale wydaje mi się że oryginalny Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi