toled Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 No więc po wielu latach w cywilnych zachciało mi się poważniejszego latadła. W wyborze kierowałem się głównie wyglądem - miał być przyjemny wizualnie - na szczęście oprócz wyglądu trafiłem na przepak Hasegawy, który okazał się dość dobry w składaniu. Oczywiście błędy musiały się trafić - brak doświadczenia w tej dziedzinie robił swoje : - za duże odpryski - oszklenie dostało odkurzu, więc je przybrudziłem - doświadczenie na przyszłość montować na delikatny klej - problem łączenia kadłuba z przednim oszkleniem - słabsze spasowanie na silnikach - za gruba linka do statecznika pionowego (niestety nie miałem nic innego) - koniec końców moim zdaniem chyba lekko przegiąłem ze stopniem "zmęczenia" tego modelu. I pewnie jeszcze inne problemy, które odnajdą wprawieni w temat koledzy modelarze. Tak czy inaczej, ja jestem zadowolony, aczkolwiek nie będzie to moja ulubiona kategoria modelarska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Nie przesadzaj! Ładny jest! To co mi rzeczywiście się rzuca w oczy to: a) faktycznie gruba ta linka b) dałbym jaśniejszy wash, zwłaszcza na spodzie c) chyba lekuchno kuśtyka na prawe koło (4 fota) do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Heinkel jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Z błędów: - za grubo farby - podwozie się rozjeżdża - krzyże na spodzie nierówne - zamrożone i porysowane oszklenie - krzywo wklejone okienka na bocznych powierzchniach - bezsensownie poobijany jakby go jakiś Iwan młotkiem tłukł w szale - bomby powinny być ciemne - nie malowano ich w kolorze kamuflażu. - dziwny brązowy nalot na skrzydłach ( brudzenie?) - KMy wyglądają jak kije od szczotek pomalowane na czarno - na postrach ( kto oglądał Pearl Harbour wie o co chodzi ) Ogólnie nie jest źle, takie 3+ w szkolnej skali. Następnym razem w warsztacie wrzucaj częściej aktualizacje, a nie takie kroki milowe ( więcej błędów się dopatrzy, które można skorygować na etapie budowy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 (edytowane) 12 godzin temu, neptun1939 napisał: - KMy wyglądają jak kije od szczotek pomalowane na czarno - na postrach ( kto oglądał Pearl Harbour wie o co chodzi ) @neptun1939Co radzisz jak się nie ma toczonych czy żywic? Edytowane 18 Maja 2021 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Z minusów, oprócz tych które sam wymieniłeś to jeszcze: - bomby nie są w osi samolotu - model jest cały "wypalcowany" Jak się je kurczaki rękami, to nie robi się modeli jednocześnie Chyba nazbyt się spieszyłeś ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi