IIQBAII Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) Cześć Pomału zbieram części na kolejny projekt (Tiger II) i urodziła mi się w głowie pewna koncepcja. Generalnie muszę przewiercić wzdłuż lufę: https://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.VI-Sd.Kfz.182-Tiger-II-Metal-Gun-Barrel.html Przede wszystkim czy jest to możliwe? Lufa jest podzielona na dwie części a maksymalna średnica wiercenia to 2mm (może minimalnie mniej) Czy znacie kogoś kto jest wstanie to wykonać? Edytowane 30 Maja 2021 przez IIQBAII Cytuj
Michal_G Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 1) Po co chcesz wiercić? Tego w ogóle nie będzie widać. 2) Całą długość to będzie duży problem - strasznie smukłe wiertło było by potrzebne 3) Jak tylko trochę chcesz nawiercić przy wylocie to dowolna mała wiertarka elektryczna (Dremel, Proxxon, Parkside np.), wiertło do metalu i jedziesz. 4) Średnica będzie trochę większa, 88 mm/35=2.5 mm Cytuj
IIQBAII Napisano 30 Maja 2021 Autor Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) Chodzi o przeciągnięcie kabli przez lufę. (mogłem dopisać) Chciałem wydrukować z przeźroczystej żywicy trasę lotu pocisku, pocisk i zrobić obłok dymu (raczej z waty) Całość będzie podświetlona od wewnątrz. Edytowane 30 Maja 2021 przez IIQBAII Cytuj
TerraIncognita Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 Kup sobie wiertło typu NWKB o fi 2.5 mm. Koszt około 10 - 15 zł za wiertło dobrej jakości. Następnie znajdź wiertarkę stołową. Element lufy umieść pionowo w imadle wiertarskim. Wycentruj całość. Na końcu radośnie nawierć i nie zapomnij o chłodzeniu. Całość jest banalnie prosta. Cytuj
IIQBAII Napisano 30 Maja 2021 Autor Napisano 30 Maja 2021 4 minuty temu, TerraIncognita napisał: Następnie znajdź wiertarkę stołową Nikt, kogo znam nie ma takiej precyzyjnej. Cytuj
TerraIncognita Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 No to naprawdę nie jest kłopot. Z pewnością musisz popatrzeć na ten obrazek: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi