TankRed1070 Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Podoba mi się to usyfiene. Też kiedyś nabyłem te szminki ale teraz nareszcie widze jak je prawidłowo stosować. W najbliższym czasie "nie zawaham się ich użyć" ;-) Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na syfienie kół ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Na ile te szminki starczają? Bo efekt dają rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Na ile te szminki starczają? Bo efekt dają rewelacyjny. Bez obaw, na trochę wystarczą. Temir 2 - powiem tyle: Dla mnie bomba. Wspaniała robota. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Niby mały modelik ale robisz z niego KONKRETNIE wielki model... Świetna robota... Zazdroszczę pomysłu i wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 Witam! jak Ci sie jeszcze chce to jaśniejszym valejo mocno rozcieńczonym rozjaśniłbym górne płaszczyzny - takie tam co to color modulation nazywają. W mniej więcej tym celu nałożyłem najpierw zieloną Pactrę potem nierównomiernie Vallejo (jasny na ciemny, mat na pólmat)- efekt niestety niewidoczny na fotkach i słabo w realu . Błąka mi się jeszcze pewna idea rozjaśnienia poszczególnych partii modelu związana z pigmentami - spróbuję przedstawić efekt w następnej odsłonie dramatu tj. ok. niedzieli bo tylko wtedy mam czas coś grzebnąć . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Witam! Syf postępuje: Wanienka - przybyło troszkę cieniowań,obić,zacieków (Humbrol i akryle Vallejo)no i brudu,dołożyłem też nieco błotka na boki, przód i tył (oprócz wspomnianych "szminek" zastosowałem błotko własnej receptury: piasek do piaskarki + pigmenty + akryl): Wieża: Zespół kołowo-gąsienicowy w kolejnych etapach brudzenia: Początek: Przepułkanie rozcieńczonym akrylem: Błoto trochę tu i tam: subgrafik sugerował ( ) bym prysął jasniejszą zielenią wierzch kadłuba i wieży w celu rozjasnienia tych powierzchni - plątała mi się po zakamarkach móżdżku podobna idea z tą różnicą że zamiast psikania wtarłem miejscami jasno zieloną suchą pastelę oraz zrobiłem "płukankę" z rozcieńczonego ziemistego koloru akrylu: Pozostały jeszcze gdzie niegdzie drobne dobrudzenia i kalki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Wygląda jakby przed chwilą wrócił z manewrów Wojsk Okręgu Kijowskiego. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Wspaniale wygląda, już od jakiegoś czasu się czaję na ten model by sobie kupić Ale najpierw mojego T-34/76 skończę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Witam! FINAŁ Galerię zdjęć gotowego modelu można oglądnąć tutaj: viewtopic.php?t=8233 Dziękuję wszystkim za uwagi i komentarze w trakcie budowy jak i tym którzy zechcieli tu zaglądnąć Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Ładny, czysty, nie ma się czego czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi