Mr_X Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Witam! Kolejne moje podejście do tematu. Tygrys z okolic Warszawy. Model AFV prosto z pudła (skala 1:48). Ponownie numer taktyczny "913", bo taki numer taktyczny miała w ofercie firma Techmod. Jeśli idzie o kolory, to użyłem takiej kombinacji (farby Tamiya): Dunkelgelb - XF 57 Buff; zielony - XF 67 Nato Green; brąz - XF 64 Red Braun. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Lipca 2021 Share Napisano 1 Lipca 2021 Ładny. Od siebie dodam iż mogłeś przejechać metalizerem gąsienice od wewnątrz tam gdzie stalowe koła po nich jeżdżą. Reszta miła dla oka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 1 Lipca 2021 Autor Share Napisano 1 Lipca 2021 51 minut temu, kzugaj napisał: Ładny. Od siebie dodam iż mogłeś przejechać metalizerem gąsienice od wewnątrz tam gdzie stalowe koła po nich jeżdżą. Reszta miła dla oka. Dzięki! A są jakieś zdjęcia pokazujące taki efekt zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) Całkiem fajnie wyszedł. Mam jednak kilka uwag, elementy metalowe jak liny, haki troszkę za aluminiowe przygaś może jakimś ciemnym szarym lub grafitowym, brakuje mi też bardziej wyraźnego łosza na zimericie. I na przyszłość rób zdjęcia na jednolitym tle - biały arkusz papieru A3 wystarczy w zupełności. 16 godzin temu, Mr_X napisał: Dzięki! A są jakieś zdjęcia pokazujące taki efekt zużycia? Tu masz widoczne wytarcia na zębach koła napędowego i grzebieniu gąsienicy. Takie wytarcie występowało również w miejscu toczenia się koła po gąsienicy. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Markuz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 10 minut temu, Markuz napisał: Całkiem fajnie wyszedł. Mam jednak kilka uwag, elementy metalowe jak liny, haki troszkę za aluminiowe przygaś może jakimś ciemnym szarym lub grafitowym, brakuje mi też bardziej wyraźnego łosza na zimericie. I na przyszłość rób zdjęcia na jednolitym tle - biały arkusz papieru A3 wystarczy w zupełności. Tu masz widoczne wytarcia na zębach koła napędowego i grzebieniu gąsienicy. Takie wytarcie występowało również w miejscu toczenia się koła po gąsienicy. Dzięki! Tego modelu już raczej nie będę ruszał. Mam Panzer II F Tamiyi na warsztacie, to może na mim jakieś innowacje przetestuję (to mój ulubiony królik doświadczalny). Gąsienice na wieży to Gunmetal Pactry, wash brązowy Citadel Miniatures (Earth coś tam) i stal od Mig-a. Odnośnie brudu na Zimmericie, to wg mnie zależy jak bardzo zużyty pojazd chcemy pokazać. Po 2 miesiącach w polu mógłby być tak zakurzony, że kamuflażu prawie nie widać (patrz zdjęcia 912 i 901, że aż się zastanawiam, czy 901 w ogóle ma kamuflaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 W dniu 2.07.2021 o 14:00, Mr_X napisał: Dzięki! Tego modelu już raczej nie będę ruszał. Mam Panzer II F Tamiyi na warsztacie, to może na mim jakieś innowacje przetestuję (to mój ulubiony królik doświadczalny). Gąsienice na wieży to Gunmetal Pactry, wash brązowy Citadel Miniatures (Earth coś tam) i stal od Mig-a. Odnośnie brudu na Zimmericie, to wg mnie zależy jak bardzo zużyty pojazd chcemy pokazać. Po 2 miesiącach w polu mógłby być tak zakurzony, że kamuflażu prawie nie widać (patrz zdjęcia 912 i 901, że aż się zastanawiam, czy 901 w ogóle ma kamuflaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 https://www.scalemates.com/pl/kits/star-decals-35-c1063-befehlspanzer-befpzkpfw-tiger-i-and-ii-part-7--1079252 Mógł być żółty potem mogli domalować kamuflaż. Chyba data produkcji by coś wyjaśniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Ale to inny 901. Ten Tygrys w wersji dowódczej z linku wyżej, to jego starszy brat (1943 r.). Kalkomanie do tego późnego 901 ze zdjęcia (1944 r.) są w tym zestawie: http://star-decals.net/35-915.html Ja sądzę, że on miał kamuflaż, tylko jest pod grubą warstwą kurzu. Na innym zdjęciu kamuflaż jest lepiej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 (edytowane) . Edytowane 4 Września 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi