Moses Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) No to mi Czesi zrobili dobrze. Od jakiegoś czasu polowałem na stary zestaw Airfixa, aż w koncu pojawił się on. Będzie to mój drugi Bird Dog, pierwszego dekadę temu sklejalem w 48, teraz pora zrobić go w skali pasującej do reszty kolekcji. W pudle mamy niewiele. Ot jedna ramka z szarego plastiku, jedna przezroczysta i blaszka. Do tego kalkomania drukowana przez Rising Decals, i instrukcja Kalkomania umożliwia zrobienie jednej z trzech maszyn Armii Stanów Zjednoczonych, których sylwetki ze schematami malowania można zobaczyć na tyle pudełka Kalkomanie wydrukowane ładnie, kolory bez rastra, grafiki ostre, jak się będą kładły, tego nie powiem, bo dla mnie będą kompletnie nie przydatne. Sam model wygląda całkiem ładnie. Linie podziałowe wklęsłe, równe, aczkolwiek wydają się płytkie. Detal trochę mydlasty, ale nie ma tragedii. Przesunięć form nie ma, ale jest od groma nadlewek. No to jak dobrnęliście do końca, to możecie zobaczyć jak plastik zażywa kąpieli, bo wszelakiej maści shortruny, warto wykonać, aby usunąć pozostałości tłuszczu który ułatwi oddzielanie wyprasek od formy Aaaaa i zapomniał bym. Rising Decals wypuściło też zestaw masek, nie żałowałem sobie, a co. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Fajny maluch - będziesz robił jakiegoś Marinesa "na bojowo" ? Chociaż one chyba za drobne by dźwigać jakieś wybuchowe argumenty Ciekawe to pomarańczowe texańskie malowanie - trochę jak jakiś rolniczy cywil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Oczywiście będzie Marinesiak, z Wietnamu. W Wietnamie natomiast pełniły rolę maszyn oznaczajacych cele dla samolotów szturmowych oraz artylerie, więc będzie miał rury pod skrzydłami z rakietami fosforowymi. Nie mniej załogi birddogow potrafili wzmocnić siłę ponad etatowe M16 którymi strzelali z kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Cześć! Ale czy będziesz robił O-1E? Wtedy inny statecznik pionowy jest potrzebny, prawda? To był i tak najciężej uzbrojony samolot w całej okolicy - tylko że uzbrojenia nie nosił "przy sobie" - ale mógł go w każdej chwili użyć na życzenie. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) Pawle, tobie chodzi o OE-2. (uwielbiam ten okres przed stadaryzacją oznaczeń:) ) Edytowane 3 Lipca 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Zalążek kokpitu. Dodatkowo wszystkie panele z fototrafionek przygotowane do malowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi