maciejos Napisano 4 Lipca 2021 Share Napisano 4 Lipca 2021 Cześć wszystkim. Wracam do modelarstwa. Mam nadzieję że uda się go skończyć ... Zupełnie przypadkowo padło na ten model, ma proste malowanie, samolot robi wrażenie, jest ciekawy. W/g Scalemates model jest z 2000 roku, i moim zdaniem Zvezda powinna zrobić upgrade form. Model moim zdaniem jest dość słaby, więc decyzją rady najwyższej sklejam "pułkowniaka". Kabina bardzo prosta, podwozie oraz wnęki również, a najgorzej z układem wydechowym, czyli dysze silników i ich komory...to mała jaskinia. Kalkomania wystarczająca, bardzo oszczędna w opisy eksploatacyjne. Spasowanie zaskakująco dość dobre. Wypychacze koszmarne, skrzydła są jednym odlewem przez co nie są pozbawione jam skurczowych. Plastyk odpowiednio miękki, łatwy w obróbce szlifierskiej. Na początek powycinałem co się da i posklejałem, czekam na szpachlówkę z dalszymi pracami. Co ciekawe w instrukcji brak informacji jak pomalować kabinę, podwozie oraz ich wnęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Gdzieś na forum jest robiony 31 z revella, tam też były toczone dyskusje dotyczące koloru wnęk i chyba kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Kokpit turkus. Wnęki kombinacja srebrnego i zincchromate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejos Napisano 5 Lipca 2021 Autor Share Napisano 5 Lipca 2021 Znalazłem takie zdjęcia, widać że wnęki są w naturalnym kolorze blach, golenie to jasny szary, koła to zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Panieeee a idz pan w ch z tymi wypychaczami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 7 godzin temu, Moses napisał: Gdzieś na forum jest robiony 31 z revella, tam też były toczone dyskusje dotyczące koloru wnęk i chyba kokpitu. Chyba MiGa 25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Lipca 2021 Share Napisano 6 Lipca 2021 a moze, dla mnie wygladają tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejos Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 (edytowane) Mały update, prace idą żenująco powoli. Trochę podłubałem przy wnękach podwozia, oryginalne dysze poszły w śmietnik i są żywiczne, kadłub sklejony i poszpachlowany, wnęki podwozia wklejone, zabieram się za kabinę, będzie moja pierwsza praca z blachami Parta. Edytowane 1 Listopada 2021 przez maciejos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi