dawid xd Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 Raczej chyba nie będzie pasował do Ak-4 ale to tylko takie moje zdanie. Pozdrawiam:Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Ja polecam Excela;P jak już poprzednicy napisali, za rękojeść i zacisk rozcięty na X. Mam 2 takie nozyki, mały i duży i nie narzekam;) ale z Olfy nie korzystałem nigdy wiec nie wiem jak to z nią jest... Pozdrawiam;) Oyasumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Tomek - A jak jest z trwałością końcówki ostrza w tym AK-4 ? W AK-3 bardzo łatwo ją złamać np. przy wycinaniu elementów z arkuszy polistyrenu. To ostrze z AK-4 wygląda jakby solidniej. Znaczy złamana końcówka w niczym nie przeszkadza podczas rycia w arkuszach plastiku ale jeśli potrzebne jest akurat ostre zakończenie trzeba brać nowe ostrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Co myślicie o takim nożyku czy ktoś go używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Nozyk Excel ma jedna fajna zalete. W Olfie, zacisk do mocowania ostrza jest szczelina, ktora pozwala wsunac tam jedynie ostrze, natomiast w Excelu jest przeciety w XAK-4 też tak ma: Tomek - A jak jest z trwałością końcówki ostrza w tym AK-4 ? W AK-3 bardzo łatwo ją złamać np. przy wycinaniu elementów z arkuszy polistyrenu. To ostrze z AK-4 wygląda jakby solidniej.Parę razy udało mi się już końcówkę złamać, więc nie wiem, czy bardziej solidna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Excel ma jednak chyba X, natomiast na zdjęciu ,Tomku,szczeliny rozcięcia w AK4 nie sięgają do krawędzi [czuję się jak przy porodzie, wybaczcie]... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 a ja używam skalpeli chirurgicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Ja kupiłem Excela ponieważ może służyc jako wiertarka i nożyk a jak kleje to Olfa AK3 . Niestety do Olfy nie włoży sie mini-wiertła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi