Buzzard Napisano 22 Lipca 2021 Share Napisano 22 Lipca 2021 Model Edward z edycji Profipack. Malowanie będzie polskie, nie zdecydowałem się jeszcze ale najprawdopodobniej będzie to Bastyr lub BI-BA-BO. Niestety z uwagi na małe doświadczenie trochę boje się kładzenia kalek. Na razie prace idą powoli dłubie sobie przy silniku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Lipca 2021 Share Napisano 22 Lipca 2021 Nawet przewody są, ambitnie Będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 Powrót do tematu po długiej przerwie Obciąłem pokrywy i trochę podrasowałem przedział silnika bo pusto jakoś było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 tablica przyrządów podłoga - faktura drewna wyszła tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 I wnętrze prawie gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 Kadłub zamknięty Podwozie - elementy bardzo delikatne bałem się ze się zwichruje ale jakos sie udało Dorobione oczka do naciągów Całość po wyschnięciu nawet wyszła dość sztywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 Malowanie tragedia użyłem AK11802 WWI GERMAN LIGHT GREEN wraz z dedykowanym rozcieńczalnikiem od AK. Robiły się zakrzepy, farba zapycha cały czas aero. Co ciekawe z woda było trochę lepiej. Jeśli chodzi o kalki to 4 kolorowa lozenge z zestawu Eduarda kładła się na kadłubie całkiem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 W dniu 22.07.2021 o 23:23, zaruk napisał: Będę podpatrywał. Też się dosiadam, nie przepuszczę takiej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 A jaki ten dedykowany rozcieńczalnik, też z tej linii 3G? Pytam żeby uniknąć ewentualnej wpadki z tymi farbami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Ta lozenga to zestawowa? Jak się kładzie??? Mam arkusik z techmodu ale po swirlu mam obawy czy to w ogóle próbować kłaść. Co do farb: jak mam wątpliwości robię małe próbki na takiej ceramicznej paletce, zostało mi po pactrach, różne kolory różnie reagowały. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 leozenga zestawowa wydruk z 2006 roku. Też się bałem ale po potraktowaniu tamiya mark fit strong kładła się całkiem nieźle, Na górnym płacie ma wyobleniach zostało kilka zmarszczek ale po pomalowaniu bezbarwnym jest akceptowalnie. Jutro wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 22 godziny temu, Buzzard napisał: Malowanie tragedia użyłem AK11802 WWI GERMAN LIGHT GREEN wraz z dedykowanym rozcieńczalnikiem od AK. Robiły się zakrzepy, farba zapycha cały czas aero. Może zmień farby, szkoda psuć dotychczasowy efekt. A jest czysto, schludnie, ładnie odwzorowana sklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 7.12.2021 o 12:57, zaruk napisał: Może zmień farby, szkoda psuć dotychczasowy efekt. A jest czysto, schludnie, ładnie odwzorowana sklejka. W zasadzie co było do pomalowania pomalowane. W zasadzie to będzie widać tylko blach osłony silnika i ster kierunku i troche detali reszta lozegne. A farba trafi do..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 Kilka kolejnych zjec. Całość zaczyna już powoli jakoś wygladac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 I jeszcze górny płat. Od kładzenia kalek z pasami na lozegne zaczęło mi się w głowie merdać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 6.12.2021 o 13:53, Buzzard napisał: podłoga - faktura drewna wyszła tak sobie Wcale nie , mi się podoba . 6 minut temu, Buzzard napisał: Od kładzenia kalek z pasami na lozegne zaczęło mi się w głowie merdać. Nie ma się co dziwić , tyle piżamy do założenia . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 9 minut temu, Hello napisał: Wcale nie , mi się podoba . Nie ma się co dziwić , tyle piżamy do założenia . Hello Zaczynam rozumieć sens tego kamuflażu. Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 i jeszcze KM. Nawet się ta blaszka ładnie wyprofilowała, bałem się ze się pozagina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 12 godzin temu, Buzzard napisał: Zaczynam rozumieć sens tego kamuflażu. Bo to nocny kamuflaż jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 W dniu 6.12.2021 o 13:57, Buzzard napisał: I wnętrze prawie gotowe A na sciankach kabiny pilota nie powinna być "lewa lozenga" czyli rewers płótna zadrukowanego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, martinello napisał: A na sciankach kabiny pilota nie powinna być "lewa lozenga" czyli rewers płótna zadrukowanego ? Korzystałem z oryginalnej pociętej przez producenta kalki Eduarda. https://www.eduard.com/out/media/gallery/492/zoom/08.jpg faktycznie poszperałem i np. w tych kalkach widać różnice. https://www.elefantcorporation.com/d32019t-5-color-fuselage-lozenge-for-fokker-d-vii-alb-wnw-kit-interior-lozenge-included.html Ogólnie widoczna jest faktura płótna, a u Edka nie. Edytowane 9 Grudnia 2021 przez Buzzard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Edek poszedł na łatwiznę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Niestety zdarzył się mały lot i podwozie zostało zrujnowane. Zastrzały rozleciały się na kawałeczki Edytowane 19 Grudnia 2021 przez Buzzard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Podwozie odbudowane. Jakoś się udało dosztukować zastrzały. Jest jako tako. Naciągi trochę ratują sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Wstawiony silnik chłodnica i kaemy. Pozostał jeszcze korek od chłodnicy i będzie jako tako. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez Buzzard 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi