bart207skw Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 to i ja coś dorzucę ze swojej tematyki. Westland Lynx - wersja prototypowa - silniki. Z pudełka można było zrobić wersje na płozach lub ta ze zdjęcia. Ten model wypuscili: Novo, ZTS, Alanger, ARK Models, Krugozor i nie wiem czy ktoś jeszcze. Aktualnie cos zacząłem w nim dłubać - mam wersję z ZTS Plastyk. inbox z: wiedomo mam nadzieje, iż niedługo zawitam, z warsztatem... ff 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Mam wersję NOVO w woreczku bez obwoluty nawet. Kalkomanie z Techmodu bo oryginalnych nie było. Mój jest z białego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Lipca 2021 Autor Share Napisano 28 Lipca 2021 11 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Mam wersję NOVO w woreczku bez obwoluty nawet. Kalkomanie z Techmodu bo oryginalnych nie było. Mój jest z białego plastiku. mój jest z zts i tez biały. i tez mam kalki z techmodu. będę robic z tymi kalkami. w plastyku nie ma wersji tej z novo - żółto niebieskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Miałem to szczęście że przez Olkusz gdzie mieszkam, przechodzi szeroki tor LHS i na początku lat dziewięćdziesiątych moje miasto miało połączenie kolejowe z Moskwą. Przyjeżdżało nim mnóstwo Rosjan w celach handlowych, można było kupić dosłownie wszystko. Były też stosy modeli Novo w przeróżnych wydaniach. Ja już wtedy 1:72 nie robiłem, ale ten Lynx trafił w moje ręce przy okazji jakichś większych zakupów jako gratis. To były fajne czasy, okupiłem się wtedy w aerografy A-2, mnóstwo przeróżnych skalpeli i innego przydatnego w modelarstwie sprzętu medycznego, no i w kilka fantastycznych obiektywów do Zenitha. A Lynx został zbudowany jako Brytol na płozach z kalkami Techmodu. Przepadł gdzieś w mrokach dziejów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi