Marwaw Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam, Skończyłem, można obijać pałą, zresztą i tak jest pod but reszta zdjęć tu: http://www.modelarstwo.ko...mid=12&catid=45 Zachęcam do oglądania, Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Marcin, byłem ostatnio na Fińskiej i kozły u Rolanda wyglądają inaczej niż u Ciebie. Nie zrobiłeś zgodnie z oryginałem Ale tak poważnie: straszliwie fajnie Ci te szmatopłaty wychodzą! Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Bo on miał trochę inne kozły, do robienia podbitki, a nie do garażowania hydroplanu Swoją drogą gdyby tak z partyzanta wytoczył taki samolot przed dom i to w skali 1/1 to bym chyba zawału dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Hej! Model bajka. Sam bym sie chetnie na niego rzucil. Ciekawe ile za niego dales? W Scale Aviation Modeller podaja cene £ 52.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 W Jadarze kosztuje kole 260 zeta, model nie jest mój więc nie wypowiadam się "ile" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam! Co tu dużo mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam ! O ile dobrze pamiętam bezpośrednio w Ardpolu www.ardpolmodels.com.pl coś ok. 200 PLN. Poazdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Na stronie Ardpolu tego modelu o ile pamiętam nie ma, natomiast w Jadarze kosztuje 262,50 zeta: http://www.jadarhobby.waw.pl/ardpol-48205-friedrichshaffen-ff33l-p-14979.html Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam ! Trzeba do nich zadzwonić i zapytać, ja tak kupiłem... Różnica w cenie warta ryzyka Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Skończyłem, można obijać pałą, zresztą i tak jest pod but a potem: (...) model nie jest mój więc nie wypowiadam się "ile" Chwila, pogubilem sie... Czy to swoj model wystawiles do naszej oceny, czy to model kogos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Model jest zrobiony przez Marcina, ale jest zakupiony (i jest własnością) Muzeum Obrony Wybrzeża na Helu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 Dobra, już wyjaśniam, sorry za niezbyt szczęśliwe sformułowanie, rzeczywiście mogłoby sugerować, że odwalam jakieś dziwne manewry. Tak jak Wojtek zaznaczył model kleiłem ja, a jest on podobnie jak moje wcześniejsze szmaciaki własnością Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu, z tym, że Hansę i Albtrosa Muzeum zakupiło, zaś Fricha otrzymaliśmy od sponsora, którym jest producent, czyli Ardpol. Dlatego nie chciałem tak od razu wypowiadać się co do ceny. Ardpolowi z tego miejsca chciałbym jeszcze raz serdecznie podziękować zarówno w imieniu własnym jak i Dyrekcji Muzeum. W sobotę jadę zawieźć wszystkie modele na Hel i myślę, że od czerwca będzie je można oglądać na ekspozycji poświęconej MDLot. Pozdrawiam, i jeszcze raz przepraszam za nieświadome wprowadzenie w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Model ładny bardzo, a i inicjatywa z modelami na ekspozycji muzealnej godna pochwały. Trzeba będzie zobaczyć z bliska, tylko kiedy ja się bidny na Hel wybiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Jak zwykle pod but ... wstydziłbyś się Marcin, jak można tak robić modele, wszystko precyzyjnie, ze smakiem, potem nie można się przyczepić. No może jedynie do tego, że jest jak zwykle pod but. Ładny, gratuluję. A wystawę na pewno oblukam na żywca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 Z Elbląga będziesz miał blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 ... jak zwykle pod but. He, he, he... przyjęło się Wszystko jak zwykle jest pod but i lufka za cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Marwaw, trzeba bylo od razu trabic, ze model bedzie mozna zobaczyc na zywo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 ... jak zwykle pod but. He, he, he... przyjęło się Wszystko jak zwykle jest pod but i lufka za cienka Pewnie, że się przyjęło, kiedyś jak zapomniałem o tym napisać, przywołali mnie do porządku O tym , że będzie go można oglądać na żywca dawałem do zrozumienia, zresztą jak pisałem również Hansę i Albatrosa, a ponadto wcześniejsze moje wypociny związane z MDLotem czyli Lubliny R-XIII, Nikola A-2 i Heinkla He-111. Nie robiłem z tego szumu i afery no boo...jakoś tak Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Skromny i tyle, a modele wypuszcza zacne ... tyle, że pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Chciałem uprzejmie zameldować, że od soboty wszystkie trzy modele czyli FF-33L, Hansa i Albatros dołączyły do ekspozycji o MDLocie, którą można oglądać w Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu. Jak tam trafić, link w moim podpisie. Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia Muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi