KKrauz Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Pozazdrościłem koledze Klapouch modelu i efekt dotychczasowej pracy widać na zdjęciach. Model jest relaksacyjny wiec i błędy w nim mogą się znajdować. Kilka uwag dla potomności z grubymi spawami poradziłem sobie w następujący sposób. Spiłowałem do mniej więcej do połowy. Następnie kładąc płasko przy kadłubie skalpel zaokrągliłem i pocieniłem spaw. Pomalowałem XF-19 i zrobiłem rozjaśnienia mieszanką bazy z białym. Wosz neutral grey od ak później biedronka z białego, żółtego, brązowego, niebieskiego i beżu. Na koniec zacieki rdzawe. Cd nastąpi. Ps. maszt środkowy jest nie przyklejony i się przekrzywił w trakcie. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez KKrauz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 całkiem fajnie wyszedł tylko mam wrażenie ze na rufie w niektórych miejscach dobrze wash nie wytarty - szczególnie od sterburty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, KKrauz napisał: Pozazdrościłem koledze Klapouch modelu i Tu nie ma co zazdrościć, tu trzeba współczuć ;D Wyszło fajnie, muszę się wziąć porządnie za swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 14 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2021 A co to ster burta? Fakt na zdjęciach lepiej widać babole. Co zobaczyłem to poprawiłem. Jako że okręty to nie moja działka, wolę działka w 35. Więc pytanko jakie wykończenie ma mieć matowe czy błyszczące? Patent na kopułkę. Bierzemy kawałek ramki przezroczystej. Jeśli ma za małą średnice do podgrzewamy ją aby spęczyć do odpowiedniego rozmiaru. ja w miedzy czasie palcem już ją wstępnie kształtowałem.Na koniec wykańczam ją pilnikiem do polerowania paznokci, dobra jest kostka w tym przypadku bo miękka i obrabia więcej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 4 godziny temu, KKrauz napisał: A co to ster burta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 21 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Zrobiłem torpedy. Myślę aby dodać glonów i .. co jeszcze? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Sierpnia 2021 Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Jak dla mnie jest OK - już bym go bardziej nie brudził. Torpedy zawsze dużo bardziej czystsze były bo mocowali je dopiero przed akcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Sierpnia 2021 Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Fajnie wyszedł. Też bym już go zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi