jmx62 Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Nowy (u mnie) ale stary model amerykańskiego dwupłata szkolnego z lat 30-40 XX wieku. Model z "pierwszego tłoczenia" z połowy lat sześćdziesiątych chyba z najładniejszym artboxem Późniejsze edycje już z dużo słabszymi malunkami na stronie tytułowej, np. z 1983r. Ten mój z 2010r. I zawartość pudełka: Jak widać na bogato Całkiem udana imitacja płóciennego pokrycia powierzchni płatowca, szkoda tylko że są ślady po wypychaczach, trzeba będzie szpachlować i szlifować. Nity na osłonach silnika jak na model sześćdziesięcioletni stosunkowo delikatne, trochę słabe szczegóły wnętrza, imitacja silnika do waloryzacji, chyba zbyt grube zastrzały. Szkło grube ale nie zniekształcające, zresztą jest tak proste, że nie będzie problemu z dorobieniem z cieniutkiej plexi lub folii. Kalkomanie tylko jedno malowanie ze szkoły lotniczej Marynarki Wojennej USA z Texasu 19343r. No i na koniec typowa instrukcja Revella. Acha, jeszcze typowi "revellmani", nie wiem dlaczego mają dziury w brzuchach jakby ich jakiś snajper namierzył Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 2 godziny temu, jmx62 napisał: nie wiem dlaczego mają dziury w brzuchach jakby ich jakiś snajper namierzył Chyba z armaty . A modelik naprawdę fajny . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Całkiem niedawno zanabyłem takiego w drugim pudełku i w tym własnie malowaniu planuję go wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Września 2021 Autor Share Napisano 1 Września 2021 Artek82 możesz pokazać jak to malowanie wygląda? Moze jest ich kilka i miałbyś na zbyciu kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Jedno pudełkowe tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Września 2021 Autor Share Napisano 1 Września 2021 Ok, rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi