Stalooki Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 Walka z kalkami. Na jednym zdjęciu widać jak litera P jest rozwalona po dosłownym wyjęciu z wody. Nic tylko ułożyć i zostawić aby się same przykleiły. Tylko nie ruszać. Teraz proszę sobie wyobrazić że takie modele są sprzedawane gdzieś w księgarniach i kupują je zupełnie początkujący modelarze i mogą się zrazić do naszego hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Co oprócz lenistwa stanęło na przeszkodzie prawidłowemu pomalowaniu górnych powierzchni skrzydeł i stateczników poziomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 (edytowane) 5 godzin temu, kubisz napisał: Co oprócz lenistwa stanęło na przeszkodzie prawidłowemu pomalowaniu górnych powierzchni skrzydeł i stateczników poziomych? Wiem wiem, powinno być inaczej. Sugerowałem się instrukcją. Brakuje mi wcześniejszych studiów nad modelem. Robię bo po prostu mi się podoba z pudełka. Edytowane 21 Września 2021 przez Stalooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 Podmalowałem trochę niedoskonałości w kalkach i zabezpieczyłem cały model lakierem Tamiya X-35 Semi-Gloss Clear. Muszę powiedzieć że nieźle to teraz wygląda. Lakier wygładził srebrzenie na kalkach. No no, całkiem całkiem jak na MisterCraft. Ale już dam chyba sobie spokój z tą firmą właśnie przez te kruche kalkomanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 Trochę pomalowałem podwozie czerwonym kolorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Samolocik gotowy, przykleiłem ostatnie elementy, ale popełniłem błąd przy przyklejaniu głównej konstrukcji podwozia. We wnękę dałem duże ilości CA żeby się dobrze trzymało i zapomniałem że może zaparować od środka szybki. Trochę mnie to osłabiło ale i tak model wygląda całkiem dobrze. Dałem lekkie smugi kredkami AK Interactive na wystających częściach na górnym płacie. Model pozostawiam do waszej oceny. Zapraszam do obejrzenia galerii. Pozdrawiam. Edytowane 11 Października 2021 przez Stalooki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi