Jump to content

RWD-5, MisterCraft, 1:72

Stalooki
 Share

Recommended Posts

Zapraszam do obejrzenia galerii modelu RWD-5 w oznaczeniu SP-ARP. Samoloty te latały w przedwojennych aeroklubach a przerobiona wersja SP-AJU wsławiła się przelotem przez Atlantyk. Pilotem był wtedy pułkownik Stanisław Skarżyński. Model jest wykonany prosto z pudełka, nie ma żadnych dodatków, malowanie jest według instrukcji (czerwone). Powiem że byłem mile zaskoczony jakością wyprasek. Części były bardzo dobrze spasowane. Jedyny grubszy błąd jaki zrobiłem to przy wklejaniu głównej części podwozia dałem duże ilości kleju CA i zaparowało szybki. Ale i tak model dobrze wygląda według mnie. Zapraszam także do obejrzenia warsztatu. :)

RWD-5 - 01.JPG

RWD-5 - 02.JPG

RWD-5 - 03.JPG

RWD-5 - 04.JPG

RWD-5 - 05.JPG

RWD-5 - 06.JPG

RWD-5 - 07.JPG

RWD-5 - 08.JPG

RWD-5 - 09.JPG

RWD-5 - 10.JPG

RWD-5 - 11.JPG

RWD-5 - 12.JPG

RWD-5 - 13.JPG

RWD-5 - 14.JPG

RWD-5 - 15.JPG

RWD-5 - 16.JPG

RWD-5 - 17.JPG

RWD-5 - 18.JPG

RWD-5 - 19.JPG

RWD-5 - 20.JPG

RWD-5 - 21.JPG

Edited by Stalooki
  • Like 8

Poprawnie i czysto sklejony model. Może płat skrzydła trochę krzywo jest, albo takie wrażenie na zdjęciu od przodu. Jak rozumiem, malowany pędzlem. Szkoda, że szybki zaparowały od CA, na przyszłość raczej staraj się unikać, można zawsze użyć szybkich klejów do plastiku, działają nawet lepiej. Kalkomanie trochę się błyszczą.

W dniu 14.10.2021 o 13:59, greatgonzo napisał:

Nie, no - 'płatowce' jeszcze zdzierżam, ale to?! Proszęęę... .

No dobrze, przejęzyczenie. Od razu musi wielki Gonzo wkroczyć do akcji... HA. Ha.ha...

W dniu 14.10.2021 o 08:32, GreGG24 napisał:

Poprawnie i czysto sklejony model. Może płat skrzydła trochę krzywo jest, albo takie wrażenie na zdjęciu od przodu. Jak rozumiem, malowany pędzlem.

Dzięki, skrzydło minimalnie krzywo jest ale chciałem dobrze dokleić do szybek i tak wyszło. Malowałem w większości aerografem farbami AK Extreme Metal White Aluminium i Vallejo Model Air (mieszanką różnych czerwonych).

• Like 1