jmx62 Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 (edited) Rarytasik, rzadko spotykana firma modelarska ze słonecznej Italii. Model pochodzi z połowy lat siedemdziesiątych. U mnie zachował się w takiej kondycji jak na foto, sporo części poza ramkami, kalkomanie wiadomo jak na prawie pół wieku..., niestety instrukcję gdzieś "diabeł nakrył ogonem". Piękne wypukłe linie i pancerne nity, ot taki standard tamtych lat. Za to była bardzo fajna podstawka z ruchomą kulką, coś jak miały Matchboxy. Zapożyczyłem dla potrzeb tego tematu zdjęcia ze strony scalemates jak wygląda gotowy model z tego zestawu. Edited September 2, 2021 by jmx62 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 P-40 Polistilu nie pamiętam ale model Spitfira MkI już tak. No i oczywiście metalowego Fiacika 126 z otwieranymi drzwiczkami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Heh niesamowite, dostałem ten model >20 lat temu od ś.p. znajomego, nie miałem pojęcia co to za firma Polistil i nigdy więcej na wzmianki o tym P-40 nie trafiłem... Aż do dziś, dzięki ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted September 8, 2021 Author Share Posted September 8, 2021 (edited) Polistil przeważnie robił modele samochodów, trochę pancerki 1/76(głównie niemiecka) i trochę lotnictwa 1/72. Kojarzę jeszcze Spitfire Mk.I, Fiat G-55 Centauro, Beaufighter chyba Mk.I,, gdzieś pod sufitem tłucze mi się Ju-87, A6M Zero, kolega miał chyba właśnie z Polistilu Westland Whirlwind. Ja jeszcze ze swoich zapasów mam zdjęcia ale tylko pudełek Spita i G-55. Edited September 8, 2021 by jmx62 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts