jmx62 Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 (edytowane) Rarytasik, rzadko spotykana firma modelarska ze słonecznej Italii. Model pochodzi z połowy lat siedemdziesiątych. U mnie zachował się w takiej kondycji jak na foto, sporo części poza ramkami, kalkomanie wiadomo jak na prawie pół wieku..., niestety instrukcję gdzieś "diabeł nakrył ogonem". Piękne wypukłe linie i pancerne nity, ot taki standard tamtych lat. Za to była bardzo fajna podstawka z ruchomą kulką, coś jak miały Matchboxy. Zapożyczyłem dla potrzeb tego tematu zdjęcia ze strony scalemates jak wygląda gotowy model z tego zestawu. Edytowane 2 Września 2021 przez jmx62 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 P-40 Polistilu nie pamiętam ale model Spitfira MkI już tak. No i oczywiście metalowego Fiacika 126 z otwieranymi drzwiczkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Heh niesamowite, dostałem ten model >20 lat temu od ś.p. znajomego, nie miałem pojęcia co to za firma Polistil i nigdy więcej na wzmianki o tym P-40 nie trafiłem... Aż do dziś, dzięki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Września 2021 Autor Share Napisano 8 Września 2021 (edytowane) Polistil przeważnie robił modele samochodów, trochę pancerki 1/76(głównie niemiecka) i trochę lotnictwa 1/72. Kojarzę jeszcze Spitfire Mk.I, Fiat G-55 Centauro, Beaufighter chyba Mk.I,, gdzieś pod sufitem tłucze mi się Ju-87, A6M Zero, kolega miał chyba właśnie z Polistilu Westland Whirlwind. Ja jeszcze ze swoich zapasów mam zdjęcia ale tylko pudełek Spita i G-55. Edytowane 8 Września 2021 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi