Pszczółka Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam! Tu taj są moje powolne postępy z pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Noooooo nareszcie. Już się zaczynałem niepokoić. Ale widzę, że niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Jak narazie to widzę że dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Podpracuj łączenia i będzie dobrze. No i niezapomnij o zbiorniku w kształcie litery D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Podpracuj łączenia i będzie dobrze. No i niezapomnij o zbiorniku w kształcie litery D. Łączenia juz mam zrobione i nawet jest juz pomalowany na taki jaki powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 A co z przednim zawieszeniem. Jeśli potrzebujesz jakieś fotki przedniego zawiezenia to daj cynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2006 A co z przednim zawieszeniem. Jeśli potrzebujesz jakieś fotki przedniego zawiezenia to daj cynka. No właśnie nie wiem jakie zrobić na poduszkach czy na piórach?? Jeśli masz fotki ze jezt na poduszkach to poślij mi na maila fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Według mnie wcale to tak źle nie wygąda, jak widać - łączenia silnika i zbiornika powietrza są zeszlifowane, natomiast przód silnika można sobie odpuścić bo zakryje to dekiel z kołami pasowymi. Masztal napisał: Łączenia juz mam zrobione i nawet jest juz pomalowany na taki jaki powinien byc a gdzie są fotki No właśnie nie wiem jakie zrobić na poduszkach czy na piórach?? Masz trzy możliwości: 1. kupić zawieszenia z KFS - koszt kilkadziesiat zł. lub więcej 2. kupić model Scani i z tamtąd wziąść zawieszenie - ale ma tyko tylne na poduszkach 3. zrobić z pudła - czyli resorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Tylko Andrzeju żadna firma ani KFS anie M&G anie H.Anderson nieprodukują z odlewów żywicznych przednich zawieszen do Volvo opartych o poduszki. Kiedyś rozmawiałem na ten temat z Urbańskim.B. A więc albo pozostaje zrobić samemu albo wpakowac piura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko Andrzeju żadna firma ani KFS anie M&G anie H.Anderson nieprodukują z odlewów żywicznych przednich zawieszen do Volvo opartych o poduszki. Kiedyś rozmawiałem na ten temat z Urbańskim.B. A więc albo pozostaje zrobić samemu albo wpakowac piura. Faktycznie KFS nie robi przednich zawieszeń, konwersje do FH także robi mała duńska firma H.A. Models: foto pochodzi ze stronki B. Urbańskiego. Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Andrzeju ale chodziło o przednie zawieszenie a nie Tylne Tylnie zawieszenie do FH robi KFS i H.Anderson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Andrzeju ale chodziło o przednie zawieszenie a nie Tylne Tylnie zawieszenie do FH robi KFS i H.Anderson Masz racje Miłosz, mi chodziło o to że jest jeszcze jeden producent kowersji. Sorki za wprowadzenie w błąd - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Dziękuje za informacje.Ale jednak zostane przy resorach piórowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 15 Września 2006 Autor Share Napisano 15 Września 2006 (edytowane) Witam Chce wam pokazac jakie były postepy pracy nad modelem w zeszłym tygodniu . A o to fotki A to jak pomalowałem w zeszłym tygodniu Edytowane 15 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 15 Września 2006 Autor Share Napisano 15 Września 2006 Witam:!: A tutaj są dzisiejsze postępy pracy nad modelem. Częsci które zostały pomalowane w zeszły tygodniu są poskładane do kupy A tutaj mam Felgi które pomalowałem dzisiaj :D i przy okazji jak robiłem zdjęcia to czyjaś główka została mi na kliszu :D:D A tutaj są przyłozone kółka do ramy Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Rozumiem że Piasty w przednich felgach jak i tylnich będziesz malował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 15 Września 2006 Autor Share Napisano 15 Września 2006 Rozumiem że Piasty w przednich felgach jak i tylnich będziesz malował ?? juz sa pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Rozumiem że Piasty w przednich felgach jak i tylnich będziesz malował ?? juz sa pomalowane Miłoszowi chodzi o to czy będziesz malował tylne piasty kół i dekielki na przedniej osi pod kolor podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 http://img215.imageshack.us/img215/4319/dscn13418hg.jpg Tak jak na przykładzie mojego modelu. Gdzie piasty są pod kolor nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 16 Września 2006 Autor Share Napisano 16 Września 2006 http://img215.imageshack.us/img215/4319/dscn13418hg.jpg Tak jak na przykładzie mojego modelu. Gdzie piasty są pod kolor nadwozia. Tak zrobię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 16 Września 2006 Autor Share Napisano 16 Września 2006 Mam problem co baku bo nie wiem jaki mam zrobic bi Italerka zrobiła bład w zestawie mam prostokątny a powinno byc w kształcie litery D. MAm do was prośbe jak zrobi taki bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Składasz zbiornik normalny Italieri i przecinasz go wzdłurzenia przez połowe a potem najlepiej jest dokleić połowkę ze zbiornika okrgągłego. Oczywiście opaski będziesz musiał zeszlifować i zrobić na całej długości nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Września 2006 Autor Share Napisano 17 Września 2006 Składasz zbiornik normalny Italieri i przecinasz go wzdłurzenia przez połowe a potem najlepiej jest dokleić połowkę ze zbiornika okrgągłego. Oczywiście opaski będziesz musiał zeszlifować i zrobić na całej długości nowe. Dziekuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Września 2006 Share Napisano 17 Września 2006 Gdybyś przeglądał inne relacje z budowy modeli, to nie musiałbyś się pytać o takie rzeczy jak wykonanie zbiornika paliwa. Zagladnij do tematu Nobla - Volvo FH16 610 Ocean Race, są tam fotki przedstawiajace przerobiony zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 18 Września 2006 Autor Share Napisano 18 Września 2006 Gdybyś przeglądał inne relacje z budowy modeli, to nie musiałbyś się pytać o takie rzeczy jak wykonanie zbiornika paliwa. Zagladnij do tematu Nobla - Volvo FH16 610 Ocean Race, są tam fotki przedstawiajace przerobiony zbiornik. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi