Agnieszka Napisano 4 Października 2021 Share Napisano 4 Października 2021 (edytowane) Dziś 4 października, 64 lata temu wystartował Sputnik 1, więc dobra okazja do umieszczenia galerii mojego modelu Red Iron w skali 1:35. Model niby 10 elementów, ale ze względu na dość kruchą żywicę, stwarza trochę problemów przy wycinaniu drobnych elementów. Niestety połamała mi się jedna z małych części, tak że musiałam kupować jeszcze jeden model ☹ Na model naniosłam pastę AK456 True Metal, Dark Aluminium, którą przeszlifowałam. Nie do końca jestem zadowolona z efektu końcowego, gdyż na koniec potraktowałam model matowym lakierem bezbarwnym, przez co powierzchnia jest za mało błyszcząca. Oczywiście miedziany drut dołączony do zestawu nie nadaje się do niczego. Najlepiej zastąpić go stalowymi prętami o konkretnych grubościach, których wartości podano w instrukcji. Wkrótce kolejne modele z serii radzieckich Sputników i Łunników… Edytowane 4 Października 2021 przez Agnieszka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Października 2021 Share Napisano 4 Października 2021 Bardzo ładny model Te ruskie satelity mają coś w sobie Czekam na kolejny "ruski" projekcik Jak malowałaś napisy na tej czerwonej podstawce? Od ręki z pędzla? Jakiej farby użyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Października 2021 Share Napisano 16 Października 2021 Ruska bombka bardzo fajny, szacun za niszowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Czekam na kolejne modele z tej serii, sam posiadam kilka sztuk w magazynie. Do tych modeli warto zapatrzyć w jakiś chrom, może znacznie poprawić odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi