Vieh_san Napisano 4 Października 2021 Share Napisano 4 Października 2021 Witam wszystkich w mojej skromnej galerii. Raczej składam samoloty, ale ostatnio będąc w sklepie wziąłem z ciekawości malutki zestaw zviezdy 2S1 Gvozdika przeznaczony do ich gry bitewnej. Był tani więc w razie niepowodzenia mała strata. Chciałem żeby to był miły, szybki i bezstresowy projekt (chyba każdy zawsze ma taką nadzieje ). Pierwszy raz też robiłem podstawkę. Sam model jest typu "easy click", czyli można go złożyć bez kleju. Ja tam jednak go kleiłem, dodałem antenę z druciku i właściwie to tyle. Samo sklejenie modelu zajęło mi chyba z godzinę albo dwie. Ostateczny wynik mnie zadowala. Nie wiem jednak czy ten samozachwyt to nie jest bardziej z powodu, że pierwszy raz poczyniłem podstawkę, czy faktycznie nie jest źle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 Goździkowi przydałoby się trochę kurzu i przygaszenia kolorów, bo wygląda jak wypucowany na wystawę MSPO w Kielcach. Rośliny na podstawce, no nie będę słodził - wyglądają słabo. Robienie trawy faktycznie nie jest trudne, kwestia lekkiego treningu. Krzaczki to już trochę bardziej skomplikowana rzecz. Ewentualnie można skorzystać z gotowców np. firmy Polak. Płotek mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 Października 2021 Autor Share Napisano 5 Października 2021 Wiedziałem, że moge liczyć na obiektywną ocenę ;D i czar prysł. No z tym brudzeniem to może faktycznie, jakoś zawszę boję się że będzie przesadzone. Porobiłem lekkie zacieki i tyle. Z kurzem to myślałem żeby nie dawać bo scenka miała przedstawiać go w pochmurny mokry dzień i wyobraziłem sobie, że ten kurz nie będzie widoczny. No roślinki robiłem z tego co miałem pod ręką, trawa statyczna 2mm, krzak to mech reniferowy i komosa. To teraz co by trzeba było zrobić, żeby następnym razem było lepiej? Na pojazd dać i poprzyklejać jakiś syf w załamaniach? I jeszcze bardziej go umaziać? Krzaczek mógłbym ratować posypując go jakąś posypką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 6 minut temu, Vieh_san napisał: To teraz co by trzeba było zrobić, żeby następnym razem było lepiej? Ja mam jedną - prostą zasadę - przede wszystkim patrzeć na zdjęcia obiektów rzeczywistych (w tym przypadku, zarówno pojazdu, jak i roślinności). Jeśli chodzi o sprawy techniczne - polecam Ci przejrzenie warsztatów kolegów z działu pojazdy wojskowe. Dużo tam można podpatrzeć. W temacie roślinności, oprócz trawy elektrostatycznej (dla naturalnego wyglądu, warto mieszać jej różne długości) dobrze jest też posiłkować się np. gotowymi kępkami traw lub kwiatów. Ale wszystko, jak zawsze przychodzi wraz z doświadczeniem. Choć i tak uważam, że człowiek w tej dziedzinie cały czas się uczy Pozwolę sobie wrzucić to, co zrobiłem rok temu: Cały warsztat: https://modelwork.pl/topic/36559-pod-twoją-obronę-wrzesień-1939-172/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 Fajnie i realistycznie wyszło, podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi