sebastain Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Ostatnio czasu brak na modelowanie (ale to nikt chyba nie cierpi na nadmiar czasu) ale udało się coś tam poskładać. Trochę broniłem się przed polskimi "nudnymi" malowaniami ale okazuje się, że można się trochę pobawić ze słynnym polskim khaki. Model był pomalowany czarnym podkładem, potem zrobiołem marmurek i to pokryłem docelowym kolorem. Kolory to produkty Bilmodela. Całkiem fajnie się nimi maluje, chociaż strasznie śmierdzą. Pomimo usilnych starań, model ma kilka niedociągnięć, brakuje mu anteny ale jestem z niego w miarę zadowolony. Nie wiem dlaczego niektóre kalki przysrebrzyły się. Użyłem standardowej procedury, która mi się sprawdza a mimo to coś nie pykło. Zestaw to "ekspert set", czyli z blaszkami, dodatkowo użyłem owiewki z blaszki od IBG. Model też dostał silnik i kolektor wydechowy od IBG, bo ten od Army tak średnio mi pasował. Na niektórych zdjęciach towarzyszy grecki P-24G. Zapraszam do oglądania. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr2498 Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Bardzo ładnie czysto sklejony model, tylko jak dla mnie zastosowałeś trochę zbyt ciemny wash, przez co szczególnie na górze skrzydeł powstała niezła kratownica. Natomiast patrząc na ostatnie dwa zdjęcia to akurat fajny wybrałeś odcień washa do srebrnej p11, który w ładny subtelny sposób podkreśla linie podziałowe 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorStachu Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Bardzo ładny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obłok Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 Mega, super bardzo ładny. Co do washa to chyba trochę za ciemny, ale rzeczywiście lepszy efekt jest na srebrnej P24. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted November 21, 2021 Author Share Posted November 21, 2021 Pewnie macie rację. Mam wrażenie, że ten wash jest delikatniejszy na żywo ale może też tak nie być. Więc muszę kupić kolejnego P-11c i zrobić jeszcze raz Dzięki za komentarze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmial Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Pięknie sklejony i wykończony. Na p11 znam się bardzo słabo ale po zdjęciach z tego czasu (choć fakt - rozdzielczości są jak w komórkach z 2003 roku) wygląda jakby góry płat był zdecydowanie bardziej jednolity. Ale model piękny podobnie jak P-24, gratulacje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 Srebrny P-24 Kozacki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts